nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

El Ministeri d'Interior redueix a 300 euros les multes pels incidents al ple

Ha estimat parcialment el recurs dels expedientats i l'informe del nou delegat del Govern

El Ministeri de l'Interior ha resolt els expedients de tretze persones implicades en els incidents ocorreguts el 13 d'octubre de 2003 en el ple de l'Ajuntament de Costitx, reduint les propostes totals de sanció de 3.100 a 300 euros a cadascuna d'elles. Amb aquesta resolució queda esgotada la via administrativa i tan sols és susceptible de ser apel·lada a través dels tribunals.

En una nota emesa ahir, la Delegació del Govern explicava que el Ministeri d'Interior ha estimat parcialment el recurs d'alçada presentat pels representants dels expedientats (els serveis jurídics del GOB) i l'informe presentat pel nou delegat del Govern a Balears, Ramon Socias.

Interior confirma l'existència d'una falta lleu per desobediència als agents de l'autoritat (Guàrdia Civil), que ha de ser sancionada amb 150 euros, mentre que la sanció per ocupar el hall de l'ajuntament i retenir els membres del Consistori, inclosa la batlessa Maria Antònia Munar, la rebaixa de greu a lleu, imposant també una sanció de 150 euros.

Encara que el Ministeri de l'Interior es basa en el fet que «els mateixos membres de la Guàrdia Civil presents en aquells esdeveniments els qualificaren com a lleus», no accepta al mateix temps que existissin «vicis de procediment» en la tramitació dels expedients, i anul·lar conseqüentment les sancions.

L'anterior delegat del Govern, Miquel Ramis, havia proposat inicialment una sanció de 6.000 euros per a cadascun dels expedientats per entendre que els implicats havien comès dues faltes greus. Posteriorment Ramis va reduir la proposta de sanció de 6.000 a 3.100 euros i va signar la proposta definitiva de les sancions dies abans de la celebració de les eleccions generals.

Miquel Àngel March, portaveu del GOB, grup que ha defensat tretze dels expedientats, afirmà ahir que la resolució del Ministeri de l'Interior és «decebedora» i una «sorpresa negativa». «Hi havia arguments i elements suficients per decidir la nul·litat dels expedients», digué March, que explicà que els implicats decidiran si obren la via judicial.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris