algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
12°

Cort estudia el pas del gasoducte per una zona alternativa a es Carnatge

No recomana el dic de l'Oest perquè travessaria nuclis urbans

L'Ajuntament de Palma estudia la possibilitat que el futur gasoducte que connectarà l'Illa amb la Península es pugui construir en una zona alternativa a la de Sant Joan de Déu i es Carnatge. Segons va assenyalar l'edil d'Urbanisme, Rodrigo de Santos, durant la reunió de Gerència d'Urbanisme l'equip de govern i els partits a l'oposició van debatre, a partir d'una proposició del PSM, la possibilitat que aquesta infraestructura entri a Mallorca pel dic de l'Oest de Palma.

Això no obstant, Cort va presentar dos estudis elaborats per la Universitat Politècnica de Barcelona i per l'empresa Enagás, que confirmen com a millor alternativa l'entrada del gasoducte per la zona que hi ha entre es Carnatge i Sant Joan de Déu. Els motius, va apuntar Rodrigo de Santos, és que el dic de l'Oest, per qüestions de profunditat, no permetria la instal·lació mitjançant les tècniques habituals, a més a més de les dificultats que suposa l'alt nombre d'infraestructures de telecomunicacions que hi ha a la zona.

Així mateix, va afegir, fer transcórrer l'entrada pel dic implicaria que prop del 75% del traçat fins a Son Reus i Cas Tresorer passàs per nuclis urbans. Per això, De Santos apuntà que el Consistori veu més plausible que l'esmentada infraestructura utilitzi les àrees de servei de carreteres i línies d'alta tensió per arribar fins a aquestes zones, la qual cosa seria possible amb la seva entrada pes Carnatge.

A més a més, va assegurar que Cort serà sensible a la protecció d'aquest indret i que no donarà el vistiplau a cap opció que suposi passar «per una zona protegida».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris