cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els «rent a car» proposen a Cort ubicar els seus vehicles en dos polígons industrials

El Consistori estudia la viabilitat dels projectes presentats per la iniciativa privada


El tinent de batle de Cort, Javier Rodrigo de Santos, va donar a conèixer ahir que el seu departament ha rebut dues propostes, d'iniciativa privada, per a la construcció de sengles polígons industrials a Son Fangs i a Sa Creueta, detinats a cotxes de lloguer. El primer polígon tindria una extensió de 170.000 metres quadrats i podria contenir uns 3.000 vehicles, mentre que el segon tindria una extensió de 90.000 metres quadrats amb una capacitat per a uns 2.000 vehicles.

Rodrigo de Santos va indicar que si les dues propostes compleixen «de manera escrupolosa» els criteris tècnics fixats per Urbanisme, seran aprovades, si bé va recalcar que només es permetrà el seu ús per a l'emmagatzemament de vehicles de lloguer. «Volem que la solució sigui, a més, sostenible mediambientalment».

El responsable d'Urbanisme va recordar els esforços, infructuosos, que en el seu moment va fer Cort per aconseguir que les dues patronals del sector, Transcar i Aevab, arribassin a un acord, inclosa la creació d'un polígon promogut i cogestionat pel Consistori. Els dos projectes presentats ara són considerats per Rodrigo de Santos com «un mal menor». En estar situats els dos solars esmentats en sòl rústic, seria necessària una modificació puntual del PGOU de Palma i l'aprovació del Consell perquè el seu ús passàs a ser industrial.

Rodrigo de Santos va recordar que dels 30 expedients oberts en el seu moment pel Consistori contra els rent a cars ubicats de manera il·legal a sòl rústic, 10 van ser arxivats i els 20 restants van concloure amb el tancament. En aquests moments, hi ha set nous expedients, dos d'ells pendents de tancament immediat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris