algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Sanitat expedienta 55 negocis en no garantir la seguretat alimentària

Govern i Cambra de Comerç firmen un conveni per millorar el control

La Conselleria de Salut i Consum ha executat 55 propostes de sancions i set suspensions d'activitats a negocis que manipulen aliments perquè no garantien unes condicions mínimes en el seu servei. Així ho va anunciar ahir la consellera de Salut i Consum, Aina Castillo, després de la firma d'un conveni amb el conseller de Turisme, Joan Flaquer; el president de l'Institut d'Innovació Empresarial (IDI), Kurt Joseph Viane, i el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Mallorca, Eivissia i Formentera, Miquel Lladó.

Castillo va informar que aquestes 55 propostes de sanció s'han executat després de realitzar prop de 3.600 inspeccions als negocis que manipulen aliments durant el primer semestre del 2004. La consellera va explicar que la majoria de les propostes de sancions s'han executat després de detectar que els aliments «no es conservaven a la temperatura correcta, es descongelaven incorrectament, o es rentaven amb les mans». De fet, Castillo va assegurar que una de les principals preocupacions de la Conselleria que presideix és que l'estiu no causi problemes sanitaris, com la salmonelosi, als ciutadans que ingireixin aliments mal conservats.

Pel que fa al conveni firmat ahir, el Govern i la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació es comprometen a solucionar els problemes que a cada sector de l'hoteleria, restauració, de les indústries agroalimentàries, de l'oferta turística complementària i dels agroturismes pugui ocasionar l'aplicació de la normativa de la seguretat alimentària. Una Comissió de seguiment, formada per tots els representants de les institucions firmants del conveni, proposarà una sèrie d'activitats per adaptar els sectors afectats a la normativa. Per això, el Govern hi destinarà un pressupost encara indefinit, tot i que també s'espera trobar altres patrocinadors.

Castillo va assegurar que el conveni vigilarà per la seguretat alimentària «de les persones residents i que ens visiten a les Illes». Castillo va afegir que «és clau per a la indústria turística, principal font d'ingressos de les Illes». En aquest sentit, Flaquer va comentar que «els visitants que vénen a Balears vénen a una destinació segura». Finalment, Lladó i Viaene destacaren la importància de la seguretat alimentària.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris