muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Els comerciants esperen amb sensació de «cert optimisme» les rebaixes que comencen avui

No confien que salvin la temporada turística


Avui comencen les rebaixes d'estiu a Balears. Els consumidors sobretot trobaran descomptes en els sectors de la moda tèxtil i de les sabates. Enguany s'inicien una setmana abans que la temporada passada amb l'objectiu d'equiparar-les amb les dates de la resta de l'Estat espanyol. I arriben enmig de la incertesa que genera l'actual situació econòmica a les Illes. Diari de Balears volgué conèixer les expectatives sobre aquestes rebaixes dels petits i mitjans comerços, associats a Afedeco i Pimeco, i de les grans superfícies.

Toni Vilella, secretari general d'Afedeco, manifestà que «les esperam amb un cert optimisme en comparació amb el nivell de vendes que s'assolí l'any passat. I tenim aquesta sensació perquè en els darrers deu dies hem detectat una certa reactivació del consum intern, la qual cosa ens fa tenir certa esperança. En tot cas, però, tenim clar que encara que siguin bones no salvaran la temporada».

Quant a l'avançament de les rebaixes una setmana respecte de la temporada anterior, el mateix Vilella considerà que «des de la nostra associació pensam que hauria estat millor esperar una setmana més a començar-les, perquè per ventura durant aquests set dies es pot produir una reactivació del turisme, fet que les afavoriria. Tot i així, la resta de comerciants han cregut que era millor acceptar-les i nosaltres hem pensat que l'opció més bona era no rompre el consens».

Per la seva banda Àngel Pujo, secretari de Pimeco, declarà que «nosaltres veim l'arribada de les rebaixes en positiu, perquè sempre suposen una activació del comerç, fan que la gent aprofiti la reducció de preus per animar-se a adquirir productes. I més que en el nivell de vendes, consideram que la seva part positiva és que permet fer una liquidació de les existències».

Pujol també insistí que «hem de tenir en compte que patim una roda de temporades turístiques que han estat xereques. I a més un altre factor, que amb l'entrada de l'euro s'ha produït un nivell d'inflació considerable i això es nota de manera directa en el poder adquisitiu de les famílies, que ha davallat. I aquests dos elements fan que des de la nostra associació pensem que la situació del petit i mitjà comerç és de crisi».

Beatriz Navarro, directora de l'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució, manifestà que «consideram que aquestes rebaixes seran positives, perquè la situació econòmica de les famílies balears no acaba de ser bona i, en conseqüència, esperam que aprofitin l'arriba d'una etapa de davallada de preus per comprar, sobretot pel que fa al sector de la moda tèxtil. A més, durant aquestes setmanes les temperatures són molt elevades, la qual cosa esperam que empengui la gent a comprar roba fresca per passar aquests mesos».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris