nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

UGT amenaça amb convocar una vaga d'hoteleria en temporada alta

El sindicat acusa el Govern d'inoperància davant la crisi del sector

La 'difícil i delicada' situació del turisme a les Balears ha començat a intranquil·litzar les organitzacions sindicals. UGT amenaça amb convocar una vaga a l'hotelera amb la pretensió de «posar contra les cordes el Govern de Jaume Matas per la seva inoperància davant la crisi del turisme».

Així, la federació d'hoteleria del sindicat ugetista ha convocat per avui matí una assemblea de delegats per sotmetre a discusió «futures mobilitzacions», entre les que tampoc es descarta una manifestació unitària amb CCOO. El secretari de la federació sectorial d'UGT, Antoni Copete, denuncià que «a hores d'ara molts d'hotels de les Balears ja han començat a acursar els contractes dels seus treballadors i alguns establiments que havien d'obrir tot l'any els estan fent de temporada».

Les manifestacions i anunci de futures mobilitzacions de la federació d'hoteleria d'UGT es produïren ahir, dos dies després que el secretari general de la formació ugetista afirmàs amb patrons de la Caeb i la Pime, a més del sindicat CCOO i el Govern que «les Balears no travessen cap crisi».

Copete assegurà que «amb tota probabilitat la convocatòria de vaga serà acceptada pels delegats del sindicat al sector d'hoteleria» i afegí que intentaran consensuar un calendari d'actuacions amb CCOO i la resta de forces sindicals. «No sé on són aquestes illes tan meravellosas que anuncia el president Matas. L'inici de temporada ha estat dolent per mor de l'endarreriment en l'obertura dels hotels i en la voluntat de la patronal d'acursar la temporada turística fins a sis o set mesos».

L'oferta residencial i els seus efectes sobre l'ocupació hotelera és un altre dels arguments que posa la federació d'hoteleria d'UGT. Antonio Copete argumentà que «el sector no funciona» i que l'actual model econòmic «no serveix per resoldre els problemes de l'hoteleria». En aquest sentit, el sindicalista lamentà que «pot ser que als especuladors i als que se dediquen al negoci immobiliari els hi vagin bé les coses, però no és igual pel conjunt de treballadors que el nostre sindicat representa».

Quant a la proposta de mobilitzacions en el sector, el secretari general de la federació d'hoteleria de CCOO, Rafael Borràs, no volgué manifestar-se sobre el tema i es limità a allunyar-se de la diagnòsi plantejada pel seu homòleg d'UGT.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris