algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Mallorca s'obre al «diàleg, l'equilibri i la pau» dels pobles de la Mediterrània

El president Matas inaugurà a Palma les jornades que organitza el Dowling College

El president del Govern de les Illes Balears, Jaume Matas, inaugurà ahir la XXVI Conferència de la Mediterrània. El saló d'actes del Museu Es Baluard acollí la sessió inaugural d'una trobada multidisciplinar, organitzada pel Dowling College de Nova York i patrocinada per la Delmar Foundation, que reuneix uns 40 professors d'universitats dels Estats Units d'Amèrica i de la conca mediterrània. Durant quatre dies, el congrés farà de Mallorca «un punt de trobada entre cultures i un marc per al diàleg obert i plural entre els pobles».

A més del cap de l'Executiu, l'acte comptà amb la presència del director de les jornades, Norman Holub; el president de la Fundació Es Baluard, Pere A. Serra; el conseller de Turisme, Joan Flaquer; i la presidenta de la Fundació Delmar, Mareen Delmar. Un nombrós públic omplí el saló d'actes del museu.

Les ciutats de Palma i Sóller acullen les sessions de la Conferència de la Mediterrània que, des d'ahir i fins dissabte, abordaran matèries específiques sobre l'art modern, el negoci i l'economia. A més, els organitzadors han previst sessions especials dedicades al Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma,a l'exposició Luis Castaldo del Museu de Sóller, al centenari del poeta xilè Pablo Neruda i a la civilització del vi i l'educació.

En la seva intervenció, el president Matas agraí al Dowling College haver escollit les Balears per a la realització d'aquest cicle de ponències i destacà el caràcter de «punt de trobada de les cultures dominants que històricament ha tingut l'arxipèlag per vocació i situació geogràfica». En aquest sentit, el cap de l'Executiu autonòmic qualificà el congrés com una aportació essencial al «diàleg, l'equilibri i la pau entre els pobles», uns valors que es troben «entre les senyes d'identitat de les Balears».

L'acte d'obertura començà amb la intervenció del director de la Conferència de la Mediterrània i professor d'Història del Dowling College, Norman Holub, qui s'acomiadà de l'organització de l'esdeveniment després de vint-i-un anys. Amb la seva residència fixada a Sóller des de fa més de 20 anys, Holub dedicà les seves paraules a lloar els valors d'«un dels millors museus d'Europa», Es Baluard.

Per la seva banda, el conseller de Turisme, Joan Flaquer, explicà que «un dels reptes de les Balears és compatibilitzar el negoci turístic -el 80% del PIB- amb el medi ambient per la millora de la qualitat del producte i de l'entorn». Flaquer destacà que «la celebració d'esdeveniments com aquest ajuden a difondre els atractius de la nostra oferta».

El president de la Fundació Es Baluard, Pere A. Serra, contà algunes de les llegendes i fets històrics referits al baluard de Sant Pere, «un dels 20 baluards de l'antiga murada renaixentista». Al mateix temps, Serra explicà que la filosofia del Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma «no és competir amb els grans museus del món, sinó establir un punt de referència cultural de primer ordre per donar a conèixer Mallorca a través dels artistes que hi residiren i les obres que els inspirà».

Així mateix, la professora de música del Dowling College, Linda Ardito, llegí una comunicació del president de la institució, Albert Donor, qui excusà la seva presència per motius personals i donà la benvinguda als ponents i assistents. Finalment, la presidenta de la Fundació Delmar, entitat patrocinadora de la conferència, Mareen Delmar, subratllà que les jornades afavoriran l'enteniment entre les persones i les cultures.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris