algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Els crítics del PSIB es plantegen no presentar una alternativa a Antich

El secretari general assegura que les negociacions «van pel bon camí»

J.T./J.T.B. Palma.
Dirigents crítics del PSIB es plantegen seriosament no presentar una alternativa al secretari general, Francesc Antich, en el congrés que el partit celebrarà aquest cap de setmana. El suport de l'Executiva federal a la direcció del PSIB -que s'evidencia en la inclusió de Francina Armengol a proposta d'Antich- ha portat els crítics a reservar-se pel congrés de Mallorca i a centrar-se, pel que fa al PSIB, en el seu Consell Polític.

El secretari general del PSIB, Francesc Antich, va avançar ahir que les negociacions amb membres del sector crític van «pel bon camí» i va repetir que en la futura executiva del partit, que s'elegirà en el congrés d'aquest cap de setmana, no hi haurà quotes, sinó «les millors persones» i «de persones interessants n'hi ha a tots els sectors», va apuntar.

D'aquesta manera, el socialista reconeixia contactes amb membres del sector crític que podrien conduir que aquest moviment renunciàs a presentar candidat alternatiu a la secretaria general. El líder del PSIB admetia també la possibilitat que membres d'aquest sector s'integrassin -sense representar cap quota- en l'executiva que s'elegirà aquest cap de setmana.

Antich va advertir ahir que la unitat del partit no és incompatible amb el respecte a la diversitat i pluralitat dels militants i va avançar que en el congrés s'ha de produir un «debat contundent» d'idees. El socialista apuntà que afronta el congrés amb il·lusió i es mostrà esperançat que el conclave serveixi per cohesionar el partit i impulsar un projecte polític que consolidi al PSIB com a «vertadera alternativa» de Govern de cara als comicis del 2007.

Per la seva banda, el secretari d'Organització del PSOE, José Blanco, va descartar ahir la possibilitat que es produeixin canvis de lideratge en els socialistes balears. Blanco apuntà que s'obrirà un procés de «renovació» de totes les estructures del partit en l'àmbit regional durant el congrés del cap de setmana, però va assegurar que no s'esperen canvis de lideratge.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris