nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Amenaça de manifestacions si Madrid autoritza les autopistes

Consideren «decebedor» que Foment es comprometi a finançar tot el Conveni

92574

Les mobilitzacions contra les autopistes es podrien repetir si es mantenen els polèmics projectes.

Les plataformes antiautovia, els ecologistes del GOB i partits d'esquerra com el PSM van amenaçar ahir de convocar noves mobilitzacions ciutadanes si es mantenen els projectes més polèmics del Conveni de Carreteres, finançat per Madrid. Partits i entitats van considerar «absolutament decebedor» el compromís de la ministra de Foment, Magdalena Àlvarez, per finançar totes les obres incloses en el Conveni tot i reconèixer que el Govern balear ha incomplert l'acord.

Les entitats proteccionistes i ecologistes van lamentar que els incompliments del Conveni per part de l'Executiu balear -com la manca de supervisió del Ministeri sobre els projectes licitats, l'avanç de terminis o l'increment del pressupost- no fossin motiu sufient perquè el Govern central n'iniciàs la modificació i, per contra, Madrid s'hagi compromès a finançar totes les obres. Segons aquestes associacions, «és perfectament possible que s'acabin construint tots els projectes previstos», malgrat que es pugui modificar algun traçat com el del segon cinturó de Palma o el de l'autovia Inca-Manacor.

El PSM també considerà «decebedora» la reunió i criticà que la ministra de Foment no hagués instat el Govern balear a renegociar tot el Conveni. El portaveu nacionalista, Pere Sampol, va recordar que el PSIB s'havia presentat a les eleccions amb un «no a les autopistes i un sí al tren, i ara el PSOE ha dit sí a les autopistes i no al tren».

«El PSM va fer la feina i el PSOE es va endur els vots», apuntà el diputat, qui acusà els socialistes de cometre «frau electoral». Maria Antònia Vadell instà el PSOE a «ser lleial amb els electors» i li va demanar que «recordi les manifestacions», en les quals també participà. Unes manifestacions que, segons Antoni Alorda, continuaran perquè «la raó vessa del costat dels qui volen un altre model».

Esquerra Unida-Els Verds també opinà que els incompliments del Conveni per part del Govern balear «són arguments més que suficients per considerar nul el Conveni, paralitzar immediatament les obres iniciades i negociar-lo de bell nou». Segons EU-EV, «el Partit Socialista ha perdut una oportunitat històrica per salvar les nostres illes de la destrucció que suposen les noves infraestructures viàries que proposa el PP».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris