nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

El mallorquí mort a Cancún realitzà pel juny dos viatges per dur droga

Fernando Simón adquirí haixix a Marroc i també viatjà a França per portar cocaïna

P.M./J.J. Palma.
Fernando Simón Pego, el mallorquí de 30 anys que morí aquest cap de setmana a Cancún en esclatar-li dues càpsules d'heroïna que portava al cos ja havia viatjat el juny al Marroc i França per dur droga. Fernando estava separat i era pare d'una al·lota de curta edat. Als seus 30 anys, la seva vida havia estat molt intensa i la seva família l'ingressà recentment en un centre de desintoxicació per intentar superar la seva addicció a les drogues.

Així i tot, no aconseguí sortir d'aquest infern i va ser captat per una xarxa de narcotraficants, que li finançà almenys tres viatges perquè carregàs droga a canvi d'una quantitat important de diners.

El juny visità Marroc, i va camuflar una gran partida d'haixix en un cotxe, amb què aconseguí passar la frontera i arribar a Espanya. La jugada li va sortir bé, i Fernando, atret pels diners fàcils, decidí complir amb el següent encàrrec que va rebre: portar cocaïna de França.

Les dues feines li havien sortit bé, però els veïns recorden que el seu estat anímic no era òptim: passejava pel parc de la seva barriada rient o plorant, i era absent. Pel cap el rondava una idea sinistra i manifestà als seus partidaris que temia que no viuria molt més.

La propera tasca com a «correu» era volar a Mèxic i carregar al seu cos amb 45 càpsules d'heroïna, una operació molt arriscada que posava en joc la seva vida. Fernando, en previsió d'un desenllaç fatal, va deixar una nota a la seva cartera amb els noms i telèfons dels seus familiars més directes, que fou trobada pels metges de l'Hospital Americà de Cancún al intentar salvar-li la vida dissabte.

Després va vendre per 4.000 euros un Renault Clío de la seva propietat i s'embarcà cap la que seria la seva última aventura: Mèxic. Des de la Policia d'aquell país s'informà que quan Fernando es va sentir malament estava acompanyat pel seu germà, José Antonio, però aquesta dada és errònia, perquè la víctima només té una germana, que resideix a Palma i no va viatjar amb ell. Els familiars de Fernando temen que aquest home, si realment existeix, fos un membre de la banda de narcotraficants que viatjà amb ell per assegurar-se que les 45 càpsules d'heroïna arribaven al seu destí.

La mort de Fernando Simón fou molt comentada ahir a Son Gotleu on viuen els seus pares. Els veïns recordaven a la víctima com «un bon al·lot, que havia tingut problemes amb les drogues».

El cadàver de moment continua a Cancún, ja que hi ha alguns problemes amb la companyia d'assegurances perquè pagui les despeses de la repatriació del cos. Les boles d'heroïna que ocultava al seu estómac havia de lliurar-les a Madrid, on feia escala el seu vol, o a Palma, la seva darrera destinació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris