algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

La Sala recuperarà amb l'ajuda del Consell l'antiga font de la Mina

El pressupost inicial per a la seva rehabilitació puja a 14.000 euros

C. MORENO. Sta. Margalida.
L'Ajuntament de Santa Margalida recuperarà amb una ajuda del departament de Patrimoni del Consell Insular de Mallorca l'antiga font de la Mina. Aquest és, sense cap dubte, l'element constructiu més antic existent a la localitat.

El pressupost inicial per a la seva rehabilitació puja a 14.000 euros, dels quals el Consell n'aportarà 7.847. Es preveu que les obres s'iniciïn enguany i, segons explicà el tècnic de l'Ajuntament de Santa Margalida, Antoni Mas, la restauració es durà a terme tenint en compte la tipologia tradicional de l'edificació.

Amb la rehabilitació d'aquesta antiga font es vol recuperar una part important del patrimoni de Santa Margalida i evitar que la degradació acabi de fer malbé aquesta construcció.

Així, segons informà Mas, una vegada finalitzada la seva restauració, aquest element arquitectònic ja es podrà incloure en els itineraris culturals perquè els visitants coneguin de primera mà els llocs més interessants del municipi.

D'aquesta manera, es preveu adobar-ne una paret que perilla i reconstruir i refer les voreres amb pedres. Les obres seran executades per l'Ajuntament, mentre que el Consell de Mallorca s'encarregarà de la seva supervisió.

La Mina és d'origen àrab i ja existia abans de la conquesta catalana. Durant l'Edat Mitjana es convertí en la font pública del poble i la Sala tenia esment de la seva conservació.

L'aigua que en brollava era conduïda a uns abeuradors que desaparegueren cap a la dècada dels anys 60, quan es va aixecar la plaça dels Abeuradors.

En aquests moments, la font de la Mina es troba força degradada i s'ha tancat amb barreres per evitar que els ciutadans hi tirin sense control brutor de tota classe.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris