algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

La Sala inclou les urbanitzacions de Son Talent i Cala Domingos en el planejament

La mesura aprovada ahir és provisional a l'espera que el CIM l'inclogui al PTM

La urbanització del puig de Son Talent fou incorporada ahir de forma provisional dins les Normes Subsidiàries a l'espera del dictamen del Consell de Mallorca referent al Pla Territorial de Mallorca perquè la inclogui com a àmbit urbanitzable de fet.

Aquesta moció fou aprovada per unanimitat de tots els grups municipals a l'Ajuntament de Manacor, en la sessió plenària que se celebrà dilluns a vespre, però que no estigué absenta de polèmica. A més, una vintena de propietaris de solars a Son Talent acudiren al ple per interessar-se sobre la resolució que en faria la Sala.

Hi tornà haver acusacions entre l'equip de govern PP-AIPC i el principal partit de l'oposició ALM-UM sobre la legalitat d'aquesta urbanització. Segons el portaveu de l'equip de govern Jaume Darder «des de l'Ajuntament sempre s'ha entès que la zona de Son Talent no ha estat mai desclassificada per les Directrius d'Ordenació del Territori (DOT) i que per tant ara ja només falta que el Consell de Mallorca en doni el vistiplau». Però el líder d'ALM-UM Miquel Riera afirmà que «aquest àmbit fou desclassificat i totes les actuacions que s'han dut a terme no són legals i des de la Sala s'ha permès que encara es venguin solars quan encara no sabem realment si s'hi podrà construir res».

Però, finalment, l'entesa fou total. Des d'ALM-UM s'adquirí el compromís, juntament amb el PP i AIPC, d'instar al Consell de Mallorca perquè autoritzi i inclogui dins el PTM la urbanització de Son Talent, que també comptà amb el suport del PSOE i del PSM.

Un altre dictamen d'urbanisme que s'aprovà fou l'àmbit urbanitzable de Cala Domingos. Aquest punt tornà a afrontar el govern municipal amb el grup ALM-UM. Jaume Darder informà de la incorporació d'aquesta zona de forma provisional dins les Normes Subsidiàries al igual que la de Son Talent. Miquel Riera es queixà de què «no s'ha tengut en compte la nostra proposta de salvar una zona encara no urbanitzada de Cala Domingos perquè sigui un pulmó verd en aquest indret». Jaume Darder afirmà que «no ho preveim perquè hauríem d'afrontar una forta indemnització als veïns».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris