algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

El moviment lèsbic clama per un tracte digne als mitjans de comunicació

LL.L. Palma.
El moviment lèsbic, representat a les Balears per Arco Iris, va reivindicar ahir un tracte més digne als mitjans de comunicació que mostri la diversitat que existeix dins el col·lectiu. Amb aquest objectiu es va inaugurar un cicle de conferències i l'exposició «Lesbianes orgulloses». L'acte va estar presidit per la directora de l'Institut de la Dona, Isabel Llinàs.

Marisa Arvila, presidenta d'Arco Iris va explicar que amb les conferències «feim comptes arribar a la gent i que es difongui més información a les dones. Ens agradaria que la societat s'obrís més».

La primera conferència va anar a càrrec de la psicòloga Raquel Platero, presidenta de l'Associació de Lesbianes, Gays, Transexuals i Bisexuals de la Universitat Complutense. La intervenció tenia el títol de «Lesbofília» i segons Platero es tracta de «fer un joc de paraules». «Sempre -afegeix Plateroparlam dels problemes i de la discriminació, que ens col·loca en una segona classe. La fília és allò que t'agrada i el que volem és acostar la nostra realitat a la gent i que aquesta reflexioni».

La psicòleg es mostra especialment preocupada pel tema de les lesbianes en els mitjans de comunicació i per la visibilitat del col·lectiu, especialment pels

tipus d'imatges que apareixen a Internet, a la premsa del cor o a programes com «Crónicas Marcianas». De fet, Platero assegura que «per ventura haurien d'aparèixer casos reals. La visibilitat és la primera passa per la normalització, però no a qualsevol preu».

Com a conclusió, Platero assegura que els mitjans de comunicació «emeten imatges de lesbianes bastant artificioses, com la de Dolores Vázquez que diu que ha estat acusada i culpada d'un delicte sense proves per ser lesbiana. La imatge que es dóna es d'una dona freda, perversa o objecte sexual dels homes. Les que som normals no interessam».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris