algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Medi Ambient recull 58 tones de brutor al litoral balear per juny

Trenta-set barques de neteja faran feina fins a final de setembre


La Conselleria de Medi Ambient recollí 57.239 quilograms de residus al litoral balear durant el mes de juny. Aquesta tasca ha estat possible gràcies a la intervenció de trenta-set embarcacions de neteja repartides entre les diferents illes.

Les embarcacions contractades actuen a una distància mitjana que se situa entre dues milles i mitja i tres enfora de les platges. L'objectiu és aconseguir arreplegar la brutor abans que arribi a la vorera i afecti els banyistes. Aquest servei durarà fins a final del mes de setembre i Medi Ambient ha destinat un pressupost de 3.800.000 euros al seu manteniment.

D'altra banda, la Conselleria també disposa d'un avió d'observació que vola per damunt del litoral illenc per detectar focus de contaminació que suren a la superfície i avisar les embarcacions de neteja perquè els treguin de l'aigua.

Aquest avió de vigilància ha donat un total de 200 avisos durant el mes de juny, el 70 per cent dels quals correspon a Mallorca, el 20 per cent a Eivissa i Formentera, i el 10 per cent a Menorca.

El conseller de Medi Ambient, Jaume Font, apel·là a la «col·laboració de la ciutadania. Si la gent detecta brutor al litoral, que avisi de manera immediata el Centre de Coordinació del Pla de Qualitat de les Aigües de Bany al telèfon 971177860. Estic convençut que la nostra societat estarà a l'altura i així podrem actuar de manera efectiva».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris