algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Madrid enviarà 366 agents més per garantir la seguretat a l'estiu

Socias es reuneix amb la vicepresidenta Fernández de la Vega

El delegat del Govern a les Illes Balears, Ramon Socias, es va reunir ahir a Madrid amb la vicepresidenta de l'Executiu central, María Teresa Fernández de la Vega, qui va garantir la màxima seguretat per a Balears durant els mesos d'estiu. Els dispositius habituals es reforçaran durant aquests mesos amb 126 agents més de la Guàrdia Civil i 240 membres de la Policia Nacional de suport.

Els 366 agents de seguretat formaran part de l'anomenada «operació estiu», que es desenvolupa a les Illes des de l'1 de juliol fins al 30 de setembre. A aquests s'hauran de sumar els dipositius específics que acompanyaran el rei Joan Carles I durant les seves vacances a Mallorca; el president del Govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, en la seva estada a Menorca, i l'expresident de l'Executiu estatal José María Aznar en el període de descans que preveu realitzar a l'illa d'Eivissa.

Precisament des de Madrid es considera que l'arribada d'aquests «visitants il·lustres» garanteix una seguretat extra durant el període estival a les tres illes majors. Amb tot, com passa cada estiu, les forces de seguretat ubicades a les Illes estaran en màxima alerta durant aquest període, tot i que l'amenaça del terrorisme islàmic es considera menys preocupant a l'Arxipèlag que en altres punts de l'Estat.

Ara fa unes setmanes, el delegat del Govern va avançar el compromís de l'Executiu central de cobrir les vacants al cos de Policia durant aquesta legislatura. Si això fos així, en els propers quatre anys arribarien a les Balears 400 policies més, un terç de la plantilla actual que queda per cobrir. Els compromisos de Socias foren posats en dubte pel conseller d'Interior, José María Rodríguez, qui assegurà que enguany només arribaran una setantena d'alumnes en pràctica de l'acadèmia de Policia i va criticar que Socias hagués deixat partir 120 agents a la boda reial i al Fòrum, dels quals només n'haurien tornat 20.

La millora de la seguretat a les Illes va centrar la primera reunió entre el delegat, Ramon Socias, i la vicepresidenta del Govern, María Teresa Fernández de la Vega. Es preveu que contactes com el d'ahir es repeteixin de manera periòdica durant tota la legislatura. Amb reunions d'aquest tipus es pretén reforçar la coordinació política entre l'Administració central i la perifèrica, establint les regles del joc d'aquesta relació.

A banda de la seguretat, en la trobada també es va parlar de manera superficial del plus d'insularitat dels funcionaris. El delegat del Govern ja havia aprofitat el congrés del PSOE a Madrid per explicar a la vicepresidenta la situació actual dels funcionaris a les Balears i recordar-li el compromís de posar en marxa de manera immediata aquest plus.

Plus d'insularitat
En la reunió d'ahir també es va recordar a la vicepresidenta el compromís d'equiparar el plus d'insularitat dels funcionaris amb el que reben a Canàries. L'assumpte s'haurà de concretar a partir de setembre, quan ja hi hagi una proposta de pressuposts de l'Estat. La necessitat d'adequar el sou dels funcionaris a l'alt cost de vida de les Illes és un dels motius que explica les dificultats per cobrir les places vacants als cossos i forces de seguretat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris