algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Madrid pagarà les carreteres que pactà el PP, però revisarà la resta

L'autopista Inca-Manacor o el segon cinturó podrien modificar el disseny previst

71750

Morlán, Àlvarez, Estaràs i Cabrer, ahir al Ministeri de Foment.

La ministra de Foment, Magdalena Àlvarez, va garantir ahir les inversions previstes al conveni de carreteres de Balears, tot i que acordà amb el Govern de les Illes que els projectes no començats s'han de renegociar pel que fa, bàsicament, al seu traçat.

Així ho va comunicar en el decurs de la reunió que mantingué amb la vicepresidenta de l'Executiu autonòmic, Rosa Estaràs, i la consellera d'Obres Públiques, Transports i Habitatge, Mabel Cabrer, que es mostraren una total predisposició a redefinir i consensuar les infraestructures que no estan començades i que suposen aproximadament el 50 per cent de les programades.

D'aquesta manera obres com l'autopista Inca-Manacor, el Segon Cinturó, la variant de Son Servera o part del soterrament del Passeig Marítim podrien veure com es modifica el disseny inicialment previst en base a criteris d'una major sostenibilitat.

La ministra, que estava acompanyada del secretari d'Estat d'Infraestructures i Planificació, Víctor Morlán, reiterà «l'incompliment» en el qual havia incorregut el Govern Matas licitant algunes obres sense la supervició de Madrid. Segons Estaràs la vulneració no és tal però «de totes maneres hem decidit establir una sèrie de reunions amb personal d'ambdues administracions per poder superar les discrepàncies tècniques existents».

Aquestes divergències estan relacionades amb les competències sobre l'execució i fiscalització de les infraestructures viàries, ja que l'Estat la reclama.

En relació a aquest punt Estaràs destacà que el compromís adquirit per l'anterior titular de Foment, Francisco Àlvarez Cascos, faculta al Govern a licitar i executar tots els projectes del conveni «però com a gest de bona voluntat i d'un tarannà dialogant des del Govern de les Illes ens hem oferit a rectificar l'actual dinàmica».

En opinió de la vicepresidenta de l'Executiu balear, el fet de reconsiderar el traçat d'obres com l'autopista Inca-Manacor o el Segon Cinturó «demostra que el PP té un tarannà obert i conciliador davant un nou escenari polític marcat per Executius de distints partits. Malgrat aquestes declaracions Estaràs va deixar clar que les carreteres ja iniciades continuaran les obres sense dilacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris