algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

El 50% de descompte en les tarifes aèries s'aplicarà aquesta legislatura

Àlvarez no concreta terminis, però diu que la subvenció serà gradual

La reunió que mantingueren ahir a Madrid la ministra de Foment, Magdalena Àlvarez, i la vicepresidenta del Govern balear, Rosa Estaràs, va tenir les seves llums i les seves ombres, segons declarà en roda de premsa posterior la repesentant de l'Executiu autonòmic.

Una de les qüestions que no deixaren satisfeta a Estaràs va ser la relativa al descomptes de les tarifes aèries i marítimes per als residents en territori balear.

La ministra assegurà que les subvencions estatals arribarien a sufragar el 50 per cent dels billets d'avió i vaixell entre les Illes i entre l'arxipèlag i la Península, però deixà clar que la mesura no s'aplicaria immediatament, tal i com interpreta Estaràs que havia promès el PSOE, si no de manera gradual. Actualment el finançament de Madrid només cobreix el 33 per cent del preu de les tarifes.

Aquesta matisació no agradà la vicepresidenta que, a més, observà com el Govern central no pensa en preveure els esmentats descomptes en els pressuposts generals de l'Estat.

En aquest sentit, i sempre la versió de la representant balear, Alvarez assenyalà que la responsabilitat de confeccionar els comptes estatals és del vicepresident econòmic Pedro Solbes.

Pel que fa a la declacarció de Servei Públic dels vols entre les Illes i el continent la titular de Foment advertí que «aquesta és una qüestió que depèn de la Unió Europea».

En aquest punt Estaràs recordà que el Govern balear ja havia aconseguit aquesta declaració per als viatges entre les illes «i ara correspon a l'Executiu espanyol treballar a les institucions comunitàres perquè s'ampliïn les conexions arxipèlag-península. Estaràs postil·là que el gabinet de Rodríguez Zapatero no pot eludir la seva responsabilitat al respecte, «i més, després del que preveia el programa electoral socialista al respecte».

Precisament el diputat del PSIB, Francesc Antich, està treballant des de fa setmanes amb els socialistes canaris per tal de pressionar a Solbes i aconseguir, com abans possible, aplicar els esmentats descomptes i declarar el servei public. Ambdues mesures, correctores de la insularitat, estarien emmarcades a la Llei d'Estabilitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris