algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Tres noves oficines «agilitaran» la regularització dels immigrants

La iniciativa funciona a Mallorca des d'ahir fins al final del 2004


Delegació de Govern ha habilitat tres oficines de la seguretat social a Mallorca per agilitar la renovació dels 6.120 immigrants pendents de fer aquest tràmit que hi ha a Balears. Ahir començaren a funcionar i estaran obertes entre les quatre i les set de l'horabaixa, de dilluns a divendres, fins a mitjans del mes de desembre.

Aquests tres punts d'atenció estan situats a Palma, carrer Pere Dezcallar i Nét, número 3; Inca, carrer Llorenç Maria Duran, número 44; i Calvià, al camí de sa Porrassa. I les previsions són obrir-ne una quarta a Felanitx.

Cadascun dels tres centres comptarà amb un mínim de cinc treballadors, un membre de l'oficina d'Estrangeria, dues persones de l'Institut Nacional de la Seguretat Social, i dues més de reforç.

Ramon Socias, delegat del Govern espanyol a les Illes Balears, explicà que «amb aquesta mesura pretenem descongestionar les oficines d'Estrangeria abans de l'arribada de la tardor, que serà quan entraran en vigor procediments concrets sobre com aplicar la nova Llei d'estrangeria. I aleshores es permetrà la regularització per arrelament laboral, és a dir, tots aquell immigrants que no tenen els papers en regla però que, per contra, puguin demostrar que fan feina aquí des de fa anys i econòmicament són autosuficients, podran legalitzar la seva situació irregular. I això fa preveure que a partir de la tardor hi haurà una nova allau de regularitzacions».

D'una altra banda, també es crearà una comissió de seguiment per avaluar que el funcionament d'aquestes oficines és «eficient». Aquest òrgan estarà integrat per representants de sindicats, associacions d'immigrants i mediadors interculturals.

Quant a les mesures preses per Delegació de Govern a les Illes Balears per facilitar la renovació dels permisos de feina i treball als immigrants, Rafel Pons, secretari general del sindicat USO, les qualificà de «positives però insuficients».

Pons opinà que «amb aquestes mesures no s'atendrà bona part de les peticions actuals, que també inclouen permisos inicials, lliurament de targetes d'identificació unificada i reagrupació familiar, entre d'altres». I el secretari general d'USO també expressà el seu «dubte davant la possibilitat de regularització per arrelament laboral, perquè per a molts d'immigrants serà difícil acreditar que fan feina, ja que no tenen cap casta de document que els vinculi amb l'empresa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris