algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

El PSIB acatarà les carreteres que Cabrer pacti amb el Govern central

Àlvarez es reuneix avui amb Estaràs per valorar el polèmic conveni

J.T / R.G.Palma.
Els socialistes de Mallorca garantiren ahir el seu suport a l'acord sobre carreteres que surti de la reunió que mantindran avui la ministra de Foment, Magdalena Àlvarez, amb la vicepresidenta, Rosa Estaràs i amb la consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer. Així ho avançà ahir el conseller insular del PSIB, Antoni Alemany, que advertí que compartiran l'acord, «encara que en lamentam algun projecte».

El ple del Consell va rebutjar ahir -amb els vots del PP i d'UM- una moció dels socialistes que instava el Govern a aturar les obres de carreteres iniciades fins que se'n renegociï el Conveni i demanava la renúncia de la consellera Cabrer. Si el PSOE va acusar el Govern d'incomplir el Conveni, el PP i UM ho negaren i assenyalaren que, si fos així, Madrid ja ho hauria denunciat. El portaveu del PSM, Antoni Alorda, demanà més determinació de Madrid per impedir les autopistes.

Avui es reuniran a la capital de l'Estat la ministra de Foment, Magdalena Àlvarez, i la vicepresidenta del Govern balear, Rosa Estaràs, per valorar el pla esmentat. En la trobada, en la qual també seran presents la consellera Cabrer i el secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, s'hi parlarà, a més de projectes viaris, del descomptes en les tarifes aèries i marítimes i de les inversions estatals en matèria de xarxa ferroviària.

La «cimera» Àlvarez-Estaràs ve precedida d'una intensa polèmica institucional sobre la «legalitat» de les obres que Cabrer ja ha licitat sense supervisió del Ministeri.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris