nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Antich no formarà l'Executiva en funció de les «famílies» del partit

Armengol afirma que ZP ha reforçat el PSIB per recuperar el Govern

R. GALLEGO / B.M.Palma.
Francesc Antich anuncià ahir que - cas que surti reelegit com a secretari general - no formarà la seva Executiva del PSIB en funció de les diferents «famílies» i sectors que integren el partit si no «valorant la vàlua i la capacitat de les persones» i aplicant la paritat com a única quota.

Antich cercarà el consens i el reforçament intern de la formació, i per aquest motiu es reunirà amb representants de totes les sensibilitats de l'organització, inclosos els crítics, als que no tanca la porta de la futura direcció.

D'altra banda la secretària general del PSOE de Mallorca, Francina Armengol, veu en la seva entrada a l'Executiva Federal «la prova més clara que Zapatero confia en Antich i en el PSIB per recuperar el Govern balear a les autonòmiques del 2007».

En la mateixa línia s'expressà el delegat del Govern central a les Illes, Ramon Socias, per afegir que el cap de l'Executiu espanyol «es pren de manera molt seriosa la nostra Comunitat».

Socias va defensar l'existència de debat -d'idees i no de càrrecs- en el si del partit, «perquè això és el que agrada als ciutadans en general i perquè així es demostra que el debat és viu».

Mentrestant, a les files de sector crític la prudència és la consigna fins que arribi el Congrés del pròxim cap de setmana. Després de reunir-se «de manera discreta» a la seu del partit, Damià Cànoves i les agrupacions «rebels» (Calvià, Palma-Eixample i Palma-Llevant, entre altres) decidiren «signar» un pacte de silenci fins divendres. Així, doncs, la decisió en el sentit de presentar o no cap alternativa a Antich per a la Secretaria General del PSIB es posposa fins el mateix dia que comenci el Congrés.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris