muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Les matriculacions creixen un 14% en els primers sis mesos a Balears

Tot i això, el consum de carburant continua estancat des de gener

Durant els primers sis mesos d'enguany, uns 34.902 vehicles van ser matriculats a les Balears, la qual cosa suposa un increment del 14,38% respecte del mateix període de 2003. Tot i això, cal destacar que el consum de carburants manté encara ara la situació d'estancament que es reflectí fins a final d'abril amb un lleuger increment del 0,5%.

Quant a l'increment interanual de les matriculacions, entre els mesos de juny de 2003 i d'enguany tan sols ha estat del 4,7%, uns sis mil turismes més. Segons dades fetes públiques ahir per les associacions de fabricants -Anfac-, de concessionaris -Fanconauto- i de venedors -Ganvam-, el mercat de l'automòbil tancà juny amb 158.914 unitats matriculades, xifra que suposa un 14,95% de creixement. Les illes Canàries han estat l'únic mercat autonòmic que ha registrat un valor negatiu en el nombre de matriculacions.

Si bé les matriculacions a les Balears creixen mentre es manté la situació d'atonia en el consum de benzines, tot té una explicació. Enguany, la majoria d'empreses de lloguer de vehicles han renovat les seves flotes després de 2 anys de no fer-ho. Mentrestant, el refredament del consum de carburants obeeix a l'increment del preu -un 14% durant el primers cinc mesos de 2004-, fet que ha afectat a bona part de l'activitat comercial i industrial de les Balears.

En el conjunt de l'Estat, els mercats autonòmics de gran volum han tengut una evolució al voltant del 18%, exceptuant Catalunya, que ha registrat un increment de tan sols un 11,29%. El creixement més baix dels mercats més rellevants del conjunt de l'Estat ha estat a les comunitats autònomes d'Andalusia, Catalunya, València i Madrid.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris