nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Matas ofereix a patrons i sindicats un pacte que consolidi l'economia

Coincideixen que no hi ha crisi, però els preocupa la situació general d'estancament

62412

Representants del Govern i del sector econòmic, durant el dinar, ahir, al Consolat de Mar.

M.À.C..

El president del Govern, Jaume Matas, oferí ahir a les patronals i als sindicats «un pacte per consolidar el futur econòmic de les Balears». Es tractaria d'un acord circumscrit només a l'àmbit de la Mesa de Diàleg Social, amb exclusió dels partits polítics i la premissa acceptada «per tots» que «la situació és acceptable, anam a més i ens recuperam», tal com afirmà la vicepresidenta i consellera de Relacions Institucionals, Rosa Estaràs.

Aquesta és una de les primeres conclusions del dinar d'ahir al Consolat de la Mar. Una trobada amb l'objectiu d'analitzar la «preocupant» situació econòmica de les Balears i que, encapçalada per Matas, reuní els presidents de les patronals Caeb, Josep Oliver, i Pime-Balears, Antoni Juaneda; a més dels secretaris generals d'UGT, Llorenç Bravo, i CCOO, Josep Benedicto. La vicepresidenta Estaràs i els consellers de Treball, Cristòfol Huguet, i d'Economia, Lluís Ramis d'Ayreflor, completaren la representació institucional.

Tot i la promesa de «pacte per la consolidació de l'economia» formulada ahir pel Govern, els agents socials no ho veuen clar -«hi ha indicis que sonen a canvi, però hem de veure cap on apunta i què hem de fer», explicà Bravo- i, tot i negar una presumpta crisi econòmica, el president de la Pime-Balears afirmà que «alguns sectors, com l'industrial, passen un preocupant període d'estancament». Una sensació d'incertesa que Josep Oliver matisà tot dient que «les Balears es troben en el camí del creixement moderat».

En qualsevol cas, Benedicto insistí que «la vertadera crisi de les Illes s troba en el mercat laboral». El líder de Comissions recordà que «una estacionalitat molt més aguda que altres anys està influint de manera preocupant en la qualitat i la durada de les contractacions». De fet, el 43% dels contractes té una durada igual o inferior a tres mesos i el 40% dels fixos discontinus no arribaran enguany al període mínim de cotització (6 mesos). Una preocupació compartida pel conseller Huguet, el qual afirmà que «en aquest tema el Govern, el patronal i els sindicats sempre anirem junts».

La vicepresidenta Estaràs, que exercí de portaveu de l'Executiu, anuncià que les trobades amb el president «es repetiran», si bé no precisà amb quina periodicidat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris