algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Demanen 23 anys de presó a un home per violar i maltractar la dona

Una testimoni declarà ahir que els crits se sentien des del seu pis

Ahir, es va iniciar a la Secció Primera de l'Audiència de Palma el judici contra un ciutadà polonès, que és a la presó i que durant anys suposadament va violar i maltractar la seva esposa.

K.B. arribà a Mallorca el 2000 i un any més tard hi arribà la seva esposa. La parella havia contret matrimoni el 1996 i la dona, en la seva darrera declaració davant de la Policia de Palma, relatà que els excessos sexuals i físics començaren poc després de les noces.

L'individu va comparèixer ahir davant del Tribunal acompanyat per una intèrpret i custodiat per dos agents de Policia. La vista oral començà amb l'interrogatori a una dona russa veïna del matrimoni a Palma, i que corroborà en un castellà deficient que els maltractaments eren continus.

En relació amb les preguntes del fiscal, Ladislao Roig, reconegué que la parella discutia molt i que la dona duia jerseis de màniga llarga fins i tot durant l'estiu per ocultar els hematomes. Així mateix, declarà que el fill de la parella estava traumatitzat pels episodis de violència que havia presenciat a l'habitatge i que quan baixava al seu pis per jugar amb els seus fills es posava histèric si veia cap ganivet a la casa.

A més assegurà, a instàncies del Ministeri públic, que la seva amiga volia separar-se del polonès, però aquest la tenia atemorida.

Presó
El fiscal demana 23 anys de presó per a K.B., per agressions sexuals contínues i maltractaments físics. En l'escrit d'acusació s'hi especifica que la dona es negava a mantenir relacions íntimes amb el seu marit, pels maltractaments que patia, i a pesar d'això l'home la forçava i consumava l'acte quan ho desitjava. El 2 de febrer passat es produí la darrera agressió i la Policia Nacional, després de ser-ne informada per la mateixa dona, procedí a la detenció del ciutadà de l'Est, que dies després fou empresonat.

Per la seva banda, la defensa llevà importància al testimoni de la veïna russa, assenyalant que no parla polonès i que no entenia allò que cridava la denunciant.

A més, el lletrat Juan Vidal sosté que la víctima pretén regularitzar la seva situació a Mallorca emparant-se en les violacions i en les pallisses. El judici quedà ahir ajornat a mitjan horabaixa i es preveu que es reprengui dijous a les 10.00 hores.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris