muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

L'Ajuntament demana ajuda al Govern per embellir el centre antic

Serà una de les estratègies per a la desestacionalització turística

C.SERRA. Muro.
L'Ajuntament de Muro ha presentat al Pla de desestacionalització turística de la Conselleria de Turisme del Govern balear un projecte per embellir el centre antic. Aquest consisteix en la rehabilitació del centre del poble, amb accions com són el soterrament del cablejat elèctric o l'empedrament dels carrers. L'objectiu del pla és «retornar el centre antic al poble», segons l'enginyer i assessor de l'Ajuntament, Manolo Velasco.

El projecte presentat consisteix a eliminar o a millorar tots aquells elements que degraden el centre. Així, es procedirà a l'embelliment dels carrers habilitant-los per als vianants mitjançant l'empedrament amb diferents tipus de lloses i llambordes, la col·locació de mobiliari urbà i la sembra d'arbres, així com el soterrament del cablejat elèctric i telefònic.

També s'eliminaran i adequaran els senyals de trànsit, que seran innecessaris una vegada acomplides les obres. En alguns carrers es tallarà completament el trànsit i en altres només parcialment, perquè hi puguin accedir els vehicles de serveis o d'emergència.

Ajudes
Per altra banda, l'Ajuntament està estudiant d'oferir subvencions i facilitats als propietaris dels habitatges de la zona perquè els rehabilitin i també perquè traslladin els aparells d'aire condicionat a zones menys visibles de les façanes, com poden ser les cobertes dels edificis. Amb la intenció de millorar l'estètica dels immobles s'incentivarà els comerciants de la zona perquè adeqüin la retolació.

Una altra de les finalitats és la de renovar tot aquest espai públic perquè posteriorment hi inverteixi la iniciativa privada.

Iniciatives d'aquest tipus ja s'han portat a terme en altres ocasions, però només de manera puntual, com per exemple a la plaça de Sant Martí o la del comte d'Empúries. L'Ajuntament vol que aquestes petites accions ara es facin de manera constant i intensa, per a la millora de l'aspecte físic del poble.

A més a més, es crearà una oficina d'informació turística com un altre punt per a combatre la desestacionalització i crear un turisme cultural per gaudir del patrimoni. Aquesta oficina establirà rutes turístiques per tots els punts d'interès del poble, com la plaça de Bous, malgrat que no es trobi dins la zona del centre.

L'objectiu general d'aquest pla és la rehabilitació integrada d'aquesta zona, molt rica en valor artístic. A més, està considerada Patrimoni Històric i Artístic, des dels anys 60, i conté prop de 312 immobles catalogats com Edificis Protegits.

Nou aspecte del poble
Respecte a totes aquestes noves actuacions, el batle de Muro, Miquel Ramis, considera que el projecte serà «molt positiu per al poble, ja que canviarà la fisonomia de Muro i ajudarà a conservar aquest patrimoni històric i cultural». Continua dient que «es vol que aquesta millora sigui una alternativa al turisme de sol i platja, i al d'instal·lacions esportives».

Aprofitant les obres, també es pretén fer un canvi de la xarxa d'aigües i clavegueram, amb la finalitat de renovar completament les infraestructures del centre antic.

Si el Govern de les Illes Balears aprova aquest projecte, es preveu una despesa de prop de 6 milions d'euros i una durada de quatre anys, actuant per fases.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris