algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'Ajuntament apujarà un 60 per cent les tarifes d'aparcament de la zona d'ORA

La targeta per a residents augmentarà un 500%, passant de 21 a 125 euros

S.V./G.M. Manacor.
L'Ajuntament de Manacor apujarà un 60% les tarifes de la zona d'ORA amb l'objectiu d'incentivar l'ús dels aparcaments soterrats de les places de Sant Jaume i de Jordi Caldentey. A més, també es modificarà l'ordenança de trànsit de vehicles per la zona de vianants del centre per evitar deteriorar l'enrajolat i fer un bon ús de les zones de càrrega i descàrrega de vehicles pesants, tot augmentant la presència policial per vetlar pel compliment de la nova ordenança.

Així ho anunciaren ahir el delegat de Serveis Generals Antoni Frau i la delegada d'Interior, Bel Febrer, que informaren que «aquest projecte ha estat aprovat per unanimitat de tots els partits polítics de la Sala que tenen representació a l'empresa municipal Societat Anònima de Manacor», que és la que gestiona la regulació de les places d'aparcament.

D'aquesta manera, la tarifa d'aparcament de la zona d'ORA augmentarà un 60% i la dels aparcaments soterrats s'incrementarà entre 10 i 20 cèntims com a mesura regulatòria dels preus. «La nostra intenció és incentivar la ciutadania que en llargues estades d'aparcament es decideixin per usar els aparcaments soterrats de les places de Sant Jaume i de Jordi Caldentey per així desestacionalitzar la zona blava del centre de Manacor, tot limitant en 90 minuts el període màxim per aparcar en zona d'ORA», digué Antoni Frau.

Com a mesures per incentivar l'ús dels aparcaments soterrats, l'Ajuntament disposarà d'abonaments mensuals per valor de 50 euros durant l'horari d'obertura dels esmentats aparcaments.

Una altra iniciativa serà la de dispensar tiquets gratuïts d'una hora entre els comerços afectats per la zona blava perquè així els comerciants els puguin regalar als seus clients.

La pujada més significativa també es troba en l'augment del cost de la tarifa per als residents en zona blava. Així s'ha augmentat un 500% l'antic preu, per passar dels antics 21 euros als 125 que es fan comptes recaptar.

A Manacor hi ha actualment 430 places per a vehicles en zona d'ORA i a Porto Cristo 210. D'aquests llocs, a Manacor s'habilitaran, sempre en previsió, unes 125 places per als residents i a Porto Cristo unes 61 places. Com a mitjana, l'Ajuntament de Manacor recapta de cada plaça d'aparcament uns 837 euros.

Antoni Frau recordà que aquest increment de tarifes es deu al fet que «per mantenir el servei públic de regulació d'aparcaments és necessari augmentar el preu, encara que des de la Sala hem comanat un projecte de viabilitat privada de gestió d'aparcaments».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris