nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

La Universitat d'Estudis de Gènere bat el seu rècord amb 140 matriculats

El curs d'estiu es dedicarà a l'estudi dels perfils professionals

ALBA GONZÀLEZ.Palma
La 8a edició de la Universitat d'Estiu d'Estudis de Gènere, referida enguany als perfils professionals, ha batut el seu rècord d'assistència amb un total de 140 inscrits, segons assenyalà ahir una de les organitzadores, la professora del Departament de Psicologia de la UIB Victòria Ferrer.

Ferrer explicà que l'objectiu d'aquests tallers és incorporar la perspectiva del gènere en el nou espai europeu d'educació superior, que serà vigent en totes les universitats de la Unió Europea el 2010.

La directora de l'Institut Balear de la Dona, Isabel Llinàs; la vicerectora de Projecció Cultural de la UIB, Francesca Lladó; i la professora del Departament de Psicologia de la UIB i coorganitzadora de les jornades, Esperança Bosch, inauguraren ahir, al Centre Cultural Sa Nostra, de Palma, aquestes ponències.

Les sessions, que seran fins dia 9 de juliol, combinaran ponències, aportacions dels participants, debats, conferències i activitats lúdiques.

La primera comunicació, ahir a les 10.30 hores, versà sobre les dones científiques i les seves barreres i la transmissió dels papers de gènere tradicionals a través dels contes de fades. Les encarregades d'exposar els dos punts de debat foren la professora d'Investigació del Centre d'Investigacions Biològiques del CSIC, Flora de Pablo; i Carolina Rodríguez, professora de filologia anglesa de la Universitat d'Oviedo.

Durant els pròxims dies, també es tractarà dels serveis personals i la diferència de gènere, amb la psicòloga M. Isabel Gelabert Vich; el gènere i la salut, a càrrec de l'endocrinòloga Carme Valls; la dona en el mercat de treball, a càrrec de Cristina Borderías, professora d'història contemporània de la Universitat de Barcelona; la subjectivitat i els projectes professionals de les dones, amb la visió de la professora Isabel Martínez Benlloch; i la conferència de cloenda a càrrec de la periodista Victoria Prego.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris