nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

L'agroturisme de Balears aposta per explorar nous mercats i per obrir-se a un turisme més actiu

Els prop de 170 establiments de turisme rural de les Balears s'han marcat el repte d'explorar nous mercats i, alhora, apostar per la captació d'un turisme més actiu. Per tot això, el sector es prepara per escometre una important reconversió de la seva oferta complementària cap a la promoció d'esports i activitats en concordància amb el medi ambient. La gerent de l'Associació Balear d'Agroturismes, Brigitte Foster, explicà que, fins ara, «el turisme rural era una opció que tenia el nostre client d'aïllar-se, de desconnectar-se del món i de mejar bé. El perfil del nostre visitant ha estat, tradicionalment, el d'una persona de mitjana edat i de caràcter molt passiu. Però tot això està canviant». En aquest sentit, Foster destacà que «la demanda actual se centra sobretot en la possibilitat de fer excursions per la serra de Tramuntana o de fer passejades a cavall i en bicicleta».

Apostar per la qualitat del servei i per la millora de l'oferta complementària és tan sols l'inici d'un canvi que ha iniciat el sector del turisme rural i agroturisme de les Balears. La continuació d'aquest procés ve determinada per la necessitat d'obrir i explorar nous mercats. Segons un estudi de la Caeb del 2002, l'alemany (51,4%), el britànic (19,7%) i l'espanyol (18%) han centrat tradicionalment l'atenció del sector a les Balears. Tots ells són mercats molt fidels, on en la majoria de casos els turistes fan les reserves de manera directa, per telèfon o internet. A més, la seva despesa -uns 148 euros per persona i dia- fa d'aquest segment un dels més interessants econòmicament. Però «cal anar molt més enllà i trobar nous jaciments de turistes», assegurà Foster. L'esmentat estudi de la Caeb assenyala que «els canvis d'hàbits i tendències a les principals economies turístiques palesen que la principal alternativa a les destinacions massificades és el turisme rural».

Peró un nou turisme emergent, més actiu i interessat pels esports en concordància amb el medi ambient, ha començat a dibuixar un nou paisatge en el sector. Si la bellesa del paisatge, la qualitat de l'allotjament i la tranquil·litat de la destinació centraven les motivacions del turisme rural, en els darrers dos anys allò que preval és l'activitat de muntanya, les rutes cicloturistes i les eqüestres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris