algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
12°

Estaràs respon a la ministra que els projectes viaris són «sostenibles»

Valora de manera positiva l'ànim de consens de la titular de Foment

La vicepresidenta Rosa Estaràs va assegurar ahir que tots els projectes viaris del Conveni de Carreteres són «absolutament sostenibles» i va reiterar que són «els que volen la majoria dels ciutadans de Balears», encara que va subratllar que «això no significa que no puguem discutir el que no està començat». Estaràs va realitzar aquestes declaracions després de conèixer que la ministra de Foment, Magdalena Àlvarez, va assenyalar ahir que s'hauran de discutir els projectes viaris del Govern «no sostenibles», encara que va reconèixer que s'hauran de pagar aquells projectes «amb fons legalment compromesos».

Estaràs va valorar positivament l'«ànim de consens i de respecte al firmat» de la titular de Foment, ja que si no s'establiria una «inseguretat jurídica per a tots els ciutadans de les Illes». Així mateix, va comentar que anirà amb la consellera d'Obres Públiques, Habitatge i Transports, Mabel Cabrer, a la reunió de demà amb Àlvarez amb «ganes d'arribar a acords i amb la pretensió d'assolir punts de trobada».

De la seva banda, el president del Govern, Jaume Matas, advertí la ministra Àlvarez que l'«única premissa» existent perquè a la reunió de dimarts hi hagi «predisposició total» de l'Executiu balear a consensuar nous acords, és que el Govern central «garanteixi que es respectaran els acords firmats amb l'anterior Govern».

«Sempre que es respectin, compromís que ja adquirí el ministre d'Administracions Públiques, Jordi Sevilla, la nostra predisposició a entendre'ns és absoluta», va dir. «S'acceptaran propostes de Madrid i estam disposats a escoltar qualsevol plantejament», digué.

En un to més distès Matas afirmà que espera amb «impaciència» la trobada amb el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, encara que confia que serà rebut i «no hauran de passar tretze anys perquè un president socialista rebi un president balear». «Crec que és important que es produeixi ja», va subratllar Matas, qui va aplaudir que Zapatero hagi decidit anar a estiuejar a Menorca, perquè «institucionalitza aquesta illa com a residència estiuenca dels presidents espanyols».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris