algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Interior publicarà les notes de català a principis del mes d'agost

Protestes sindicals perquè la data pot dificultar les reclamacions

Les qualificacions de la darrera convocatòria de cursos de l'Escola Balears d'Administració Pública (EBAP) es faran públiques el 2 d'agost. La secció sindical de Comissions Obreres a la Comunitat Autònoma ha expressat el seu malestar a Interior ja que els examinats tan sols disposen de quatre dies per presentar reclamacions i la data coincideix amb el període obligatori de vacances dels funcionaris. Segons Comissions Obreres, la Conselleria ha contestat que la data i la coincidència amb les vacances no suposen cap casta de problemes.

Els certificats de l'EBAP han estat homologats als de la Junta Avaluadora de Català (JAC) per acreditar el nivell de català davant l'Administració autonòmica. Les acreditacions de nivell de català s'han vist enguany immerses en una considerable polèmica per l'enfrontament dels col·laboradors de la JAC amb la Conselleria d'Educació i Cultura.

En la darrera convocatòria de la JAC, la Conselleria d'Educació i Cultura hagué de fer front a les més de 200 al·legacions dels ciutadans que s'havien presentat a la convocatòria.

La polèmica esclatà quan, el 16 de gener, el conseller d'Educació i Cultura presenta un paquet de mesures lingüístico-educatives, que, finalment, han conclòs en un Decret considerat «assenyat» pels professionals.

Però aleshores, els col·laboradors de la JAC a Palma, proposaren un aprovat general «perquè els examinands tenen més nivell que un alumne de quart d'ESO».

Com a conseqüència, l'Executiu va prescindir de tots els examinadors i correctors de les Balears. Els alumnes hagueren d'esperar dos mesos més del previst per completar les proves i poder-ne tenir els resultats.

Davant aquesta situació, més de 200 examinats presentaren al·legacions per queixar-se de l'incompliment del calendari de proves i de la qualitat de la correcció, per a la qual s'havia prescindit dels professionals.

L'Assemblea de Col·laboradors de la JAC ha estat un dels col·lectius que més s'han significat en l'oposició a determinades mesures insinuades per Francesc Fiol. La duresa de l'enfrontament ha motivat que aquest col·lectiu estengués la protesta a les proves de català de qualsevol oposició.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris