algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Una comissió ha designat 77 directors de centres educatius per la falta de candidats

El Govern s'ha vist obligat a configurar una comissió de selecció per determinar l'elecció de 77 directors de centres de Balears que, en principi, no comptaven amb candidats per assumir el lloc, a causa que un dels canvis introduïts en la LOCE endureix les exigències per als aspirants a director i els obliga a presentar un projecte educatiu i un equip de direcció.

Això ha fet que molts centres no hagin comptat amb candidats, segons va confirmar el director general d'Administració i Inspecció Educativa, Jaume Juan, qui va explicar que la comissió de selecció va resoldre gran part del problema i va designar el passat dia 25 de juny un candidat a cada un dels 73 centres. Dels quatre centres restants, dos són Instituts d'ESO de Mallorca, els directors dels quals seran triats avui, i dos centres d'Educació Infantil i Primària a Fornalutx i s'Arracó en què, per les seves petites dimensions, els seus mestres són interins. Els directors seran nomenats el setembre.

Les exigències de la LOCE han provocat que en un 90 per cent dels centres s'hagin presentat únicament un o dos candidats. En aquest cas, la comissió de selecció va reunir un tribunal a cada un dels centres, a Mallorca presidit pel seu respectiu director i a Menorca i Eivissa i Formentera pels seus delegats territorials, que valorà el projecte educatiu dels candidats. En molts casos, davant de la falta de competència, elegien l'únic aspirant presentat.

Juan va declarar que la creació d'aquesta comissió, composta per representants de tres direccions generals de la Conselleria d'Educació, que presideix Francesc Fiol, i tres de centres educatius, ha estat un dels principals canvis introduïts per la LOCE, ja que abans no existia l'obligació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris