muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

El Consell de Mallorca vol ampliar la ruta de Pedra en Sec fins a Alcúdia

L'Escorxador de Pollença serà rehabilitat i es convertirà en un refugi per als senderistes

El departament de Medi Ambient del Consell Insular de Mallorca vol ampliar la ruta de Pedra en Sec, que enllaça Andratx amb Pollença, fins al municipi d'Alcúdia. Segons explicà el conseller de Medi Ambient del Consell de Mallorca, Miquel Àngel Borràs, en aquests moments s'està estudiant quin podria ser el seu traçat: «Pretenem que la gent pugui caminar per terra, però ens trobam que hi ha molt d'asfalt i això és una qüestió delicada que s'ha d'estudiar».

De la seva part, el batle de Pollença, Joan Cerdà (UM), explicà que «el camí per arribar a Alcúdia en alguns trams està tancat i la idea és recuperar-lo i condicionar-lo» i afegí que «no hi haurà greus problemes per tornar-lo a obrir perquè tenim documentació que demostra que es tracta d'un camí públic». En aquests moments, el Consell Insular de Mallorca amb la col·laboració de l'Ajuntament de Pollença està treballant en la millora del traçat del camí vell de Lluc i tal vegada a finals del proper mes de setembre podria obrir-se definitivament al pas públic.

Amb l'objectiu de continuar amb la millora de l'oferta senderista es preveu que en breu el Consell i l'Ajuntament de Pollença signin un conveni per rehabilitar l'antic Escorxador municipal per convertir-lo en un refugi que passarà a formar part de la ruta de Pedra en Sec.

D'aquesta manera, l'Escorxador, que en aquests moments es troba en estat ruïnós, passarà a ser el cinquè refugi de la ruta. En aquests moments es troben en funcionament els refugis de Tossals Verds (Escorca) i el de Muleta (port de Sóller), mentre que els de Son Amer (Escorca) i Can Boi (Deià) es troben en obres d'adequació.

El batle de Pollença, que es mostrà satisfet amb la signatura en breu d'aquest nou conveni, assenyalà que «el Consell també reconstruirà el pont d'en Barqueta, que conduirà els qui practiquin el senderisme fins al camí vell de Lluc; es potenciarà un determinat tipus de turisme tant a nivell local com entre els visitants que vénen a l'Illa que és molt interessant».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris