algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

L'Ajuntament reformarà la plaça del Comerç i del mercat municipal

El cost total de les dues instal·lacions serà de 230.000 euros

J.M.S. / G.M. Felanitx
L'Ajuntament de Felanitx reformarà l'antiga plaça del Comerç de Portocolom i l'emblemàtic edifici del mercat municipal del nucli urbà de Felanitx, amb una inversió pròxima a 230.000 euros, dels quals la Conselleria de Comerç i Indústria del Govern de les Illes Balears en subvencionarà el 75% gràcies a la línia d'ajudes d'equipaments comercials de caire col·lectiu. La resta serà assumida per l'Ajuntament. En aquests moments, l'antiga plaça del Mercat de la zona costanera es troba en molt males condicions. El trespol presenta cruis i el mobiliari té múltiples desperfectes i retxades a causa del seu abandó. Aquesta plaça ja fou objecte d'una reforma a final de la dècada dels anys 90 quan era batle Cosme Oliver, però amb el temps s'ha anat deteriorant fins a presentar ja «un estat lamentable».

El cost d'aquest projecte és de 125.000 euros i les obres consistiran a rehabilitar el terra, tot cruiat, i en la col·locació de bancs i mobiliari urbà, un enllumenat nou i jardins. A més a més, es llevaran les barreres arquitectòniques.

La batlessa de Felanitx, Catalina Soler, explicà que l'objectiu de l'equip de govern del PP és que aquest lloc tan emblemàtic de Portocolom «recuperi vitalitat i que s'hi pugui a tornar a posar el mercat tradicional».

En aquest sentit, s'ha previst dotar l'indret esmentat de punts de venda ambulant. Ara com ara, el mercat de Portocolom no arriba fins a la plaça del Comerç i té lloc als carrers propers a aquest lloc.

D'altra banda, les tasques de remodelació del mercat municipal de Felanitx costaran 105.000 euros. La millora més urgent n'afectarà la coberta, ja que «té goteres», comentà la primera edil, Catalina Soler. A més del mobiliari divers que s'hi pretén instal·lar, el projecte també inclou dotar l'edifici d'ascensors, banys nous i millorar els punts de venda.

En el transcurs de la sessió plenària d'avui vespre a l'Ajuntament de Felanitx, l'equip de govern del Partit Popular liderat per Catalina Soler té previst també donar el vistiplau a dos deutes bancaris per afrontar el 25 per cent del total d'ambdós projectes que la Sala pretén tirar endavant.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris