nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 10°
19°

El Govern aprova construir una residència a la Font de la Cala

Tindrà una capacitat d'entre 90 i 120 places, i caràcter comarcal

A.B./G.M. Capdepera
La Conselleria de Presidència del Govern balear s'ha decantat pel nucli costaner de la Font de la Cala, del terme municipal de Capdepera, per construir la residència comarcal per a gent gran del Llevant. Aquesta era una infraestructura que també havien sol·licitat altres municipis com ara Sant Llorenç, segons confirmaren fonts autoritzades del Govern. «Ben aviat es firmarà el conveni per començar les obres del nou edifici. Aquesta serà la segona residència que es construeixi. Fa unes setmanes se'n firmà el conveni amb l'Ajuntament de Santanyí. Encara no s'ha redactat el projecte, però tindrà una capacitat d'entre 90 i 120 places i donarà cobertura als diferents municipis dels voltants com Capdepera, Sant Llorenç, Son Servera i Artà».

El lloc on s'edificarà aquesta residència és a la Font de la Cala, en uns locals de propietat municipal ubicats devora la depuradora. Aquest espai és un ampli solar amb una extensió de gairebé 30.000 metres quadrats. Des de la Sala, el batle de Capdepera, Joan Ferrer (PP) va comentar que «ja s'ha aprovat el projecte de segregació del solar i se n'han cedits a la Conselleria de Presidència 15.000 metres quadrats. Aquesta àrea té la catalogació de zona d'equipaments i, per tant, no s'haurà d'efectuar cap canvi de normativa».

El Govern va posar en marxa un ampli pla en el qual oferia als ajuntaments la possibilitat de llars per a la gent gran. Només exigia a canvi la cessió dels solars, que havien de ser com a mínim de 10.000 metres quadrats. Així, el Consistori de Sant Llorenç es va acollir a aquest pla i també realitzà una modificació puntual d'uns terrenys per cedir-los a la Conselleria dirigida per Rosa Puig. En tot cas, el Govern s'ha decantat per Capdepera.

El batle va mostrar la seva satisfacció de poder disposar d'unes instal·lacions modernes i adients per a les persones d'edat. La zona, a més, és molt espaiosa. «Ja tenim un centre de dia que funciona perfectament i respecte del qual estam molts satisfets amb la gestió de la Creu Roja». Ara amb aquesta nova infraestructura quedaran cobertes moltes de les necessitats socials de la comarca.

Es preveu que es firmi el conveni ben aviat. Ferrer comentà que «ja que hem cedit els terrenys i ara demanam al Govern que deixi un nombre de places fix per a la gent de Capdepera, ja que és una residència comarcal. També volem que un percentatge important del personal no qualificat sigui de la nostra zona».

D'aquesta manera, el municipi de Capdepera disposarà aviat d'una gran residència comarcal a la Font de la Cala que tindrà una capacitat d'entre 90 i 120 places per a persones d'arreu del Llevant.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris