algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Uns pares de Palma acusen cinc metges per la mort de la seva filla

La nina finà el 17 de gener i al principi es diagnosticà mort sobtada

Un informe de l'Institut Nacional de Toxicologia assenyala que una nina de 17 mesos, que morí a Palma i l'òbit de la qual s'atribuí en principi a una «mort sobtada», va finar a causa de greus malalties. Els seus pares n'acusen cinc metges d'urgències i demanen responsabilitats per via penal.

Lucía del Rocío Sánchez Casero tenia 17 mesos quan morí, el 17 de gener passat a Palma. Els seus pares, Manuel i María Asunción, l'havien duita en tres ocasions a urgències de Son Dureta i una vegada al PAC del carrer de l'Escola Graduada. Aquestes visites s'iniciaren el 14 de gener i foren consecutives, sense que en cap cas els cinc metges que l'atengueren decidissin l'ingrés de la menor.

En principi, i partint de l'autòpsia efectuada a Palma, el fatal desenllaç s'atribuí a una «mort sobtada». Però després de les anàlisis de mostres remeses al Servei d'Histopatologia de l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses s'assenyala que Lucía patia, entre altres malalties, broncopneumònia, bronquitis, edema agut de pulmó i congestió pulmonar.

Els seus pares, a través de l'advocat Ignasi Ribas, han formulat una acusació contra els cinc metges. Així, demanaran en el procés penal penes de presó o la inhabilitació per als facultatius. L'informe del Servei d'Histopatologia s'ha redactat partint d'un estudi penal «per mort sobtada de la nina». Però des del primer moment de l'òbit, els pares de Lucía l'atribuïren a «irregularitats greus en la feina dels metges que atengueren la nostra filla, metges que els primers dies eren residents, és a dir, no especialistes i en fase d'aprenentatge, i encara que després la nina fou atesa per un especialista en pediatria, tampoc no es decidí el seu ingrés i en tots els casos ens digueren que podíem partir i ens receptaren diverses medecines».

La primera vegada que Manuel i María Asunción portaren Lucía a les urgències de Son Dureta fou el 14 de gener. La petita presentava febre i nafres a la boca i li diagnosticaren que tenia un virus. L'endemà arribà a 40'9 graus de febre, amb molt de moc i tossina, motiu pel qual els pares tornaren a urgències. «Allà, reconegueren la nina una altra vegada -expliquen els pares- i ens digueren que el seu estat era normal».

Però els símptomes no desaparegueren i cap a les tres de la matinada del 17 de gener tornaren a urgències, ja que Lucía tenia molta de tossina, s'ofegava en alenar i persistia la febre alta. En aquesta ocasió els pares contaren que li subministraren dues dosis de Ventolín amb màscara, li aspiraren el mocs i després els enviaren de nou a casa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris