algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Una competició esportiva provoca el caos a la Platja de Palma en ple juliol

Un campionat de Triatló ocasionà embossos i deixà la zona pràcticament incomunicada

66064

La Policia Local indicant als conductors que l'accés a la platja està tancat.

Els accessos a la Platja de Palma, des de Can Pastilla fins al complex hoteler Riu, entorn de dos quilòmetres d'extensió, foren ahir, primer cap de setmana de juliol, tancats al trànsit a causa de la celebració del Campionat del Món Universitari de Triatló, fet que deixà en el caos la zona, que es quedà pràcticament incomunicada. L'esdeveniment provocà importants retencions de trànsit.

Els punts negres per al trànsit rodat fou l'entrada al Coll d'en Rabassa i la de Cala Estància, les dues úniques possibles per accedir a la zona. Quant a les sortides, estaven autoritzades la 13 (Aquacity), la 10 (Camí de sa Síquia) i la de Cala Estància.

Agents de la Policia Local reconegueren que es produïren situacions de nerviosisme entre els afectats. De fet fou gràcies a la insistència de la pròpia policia quan l'Ajuntament de Palma decidí augmentar el nombre de sortides i entrades que la legislació preveu per a aquests esdeveniments esportius: tan sols una.

Al llarg d'una reunió mantinguda amb representants de l'Ajuntament i de l'Institut Municipal d'Esports (IME), la Policia Local assegurà que «no era ni el moment ni el lloc i que la decisió quedava sota el criteri de responsabilitat del Consistori», segons assegurà el vicepresident de l'Associació de de Veïns des Pil·larí, Pedro Andrés Medina.

També transcendí la dificultat de la Policia per aconseguir tanques amb les quals tancar les entrades de la Platja de Palma: «Han hagut de recórrer a constructors privats per aconseguir les tanques, quan les hauria d'haver facilitat l'organització», afegí Medina. D'altra banda, algunes tanques no estaven situades sobre les línies discontínues sinó dins la desviació, el que ocasionà situacions de risc en haver de maniobrar per reincorporar la circulació a l'autopista.

Per la seva part, el responsable de l'àrea tècnica de l'IME, José Luis Berbel, declarà que s'havia informat degudament de l'esdeveniment: «Des de fa tres dies repartim notes informatives en premsa, cases, negocis, cotxes...». Així mateix, afirmà que la cursa «compta amb el suport de l'Associació d'Hotelers de la Platja de Palma que també ha informat els seus clients». Berbel defensà la cursa, malgrat realitzar-se el 3 de juliol, ja que «desestacionaliza el turisme i es promociona Mallorca».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris