cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

Unes 60 persones intenten aturar sense èxit les obres de l'autovia

Les màquines no treballaven i sols pogueren mostrar el seu desacord

C.MORENO. Campanet.
Unes seixanta persones de les diferents plataformes antiautovia intentaren ahir dematí sense èxit aturar les màquines que des de fa més de quinze dies treballen per aixecar l'autovia Inca-sa Pobla. L'objectiu principal de la concentració «sorpresa» fallà, però així i tot els presents es concentraren amb pancartes on es podia llegir «Sí desdoblament», «No a la destrucció de Campanet», «Salvem Mallorca» per mostrar el seu desacord amb aquest projecte viari.

El punt de la concentració fou devora la derruïda teulera de sa Rotera, que forma part d'un conjunt d'interès patrimonial de Campanet, on acamparen una vintena de persones vengudes de Sineu, Inca, Costitx i Campanet. Cap a les deu del dematí uns quaranta campaneters, arribats a peu, se sumaren a la concentració amb la intenció d'aturar les obres, però ahir -a diferència d'altres dissabtes- les màquines no treballaven.

La portaveu de la plataforma Sí desdoblament, no a l'autovia Inca-sa Pobla, Lucy Colier, es mostrava ahir així de crítica: «El nostre objectiu era paralitzar les obres ja que els partits polítics no ens fan cas, però quan saben que feim qualque cosa aturen les obres; sempre que planificam qualque cosa no fan feina». «Xapen i destrossen el territori per una part i per l'altre. És vergonyós que a un Estat democràtic es puguin carregar les coses d'aquesta manera», lamentà Colier.

Respecte de la baixa participació de veïns afectats pel projecte de l'autovia, els presents li llevaren importància assenyalant que la convocatòria es va anunciar amb pocs dies d'antelació i, a més, Campanet, municipi més afectat per les expropiacions, celebra aquests dies les festes de Sant Victorià. El desànim també és present: «Els veïns veuen que perden temps i ànims», comentava Maria Mir, una de les expropiades.

D'altra banda, els concentrats també es mostraren molt crítics amb el PSIB-PSOE perquè «no ha fet res per paralitzar les obres i no ens ha donat gens de suport», es lamentava ahir Arnau Socies, que participà en la concentració pacífica. La concentració es va dissoldre devers les onze del dematí. Ara les plataformes tenen la mirada fixada en la concentració lúdica que tendrà lloc a Campanet dia 17 de juliol.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris