muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
18°

PSOE i UM negocien amb EU-EV per arribar a un acord estable

Durant els pròxims dies seguiran les converses amb el PP

X.FERRER.Artà.
Els partits de PSOE, UM i EU-EV celebraren ahir la primera reunió des que el passat dimecres dimití la batlessa dels Independents, Margalida Tous. A la reunió mantinguda pels portaveus de cada partit asseguraren que estan oberts a parlar i que de moment no es tanquen a cap possibilitat.

Josep Silva (PSOE) afirmà que «amb el grup polític de UM s'ha definit un pacte per arribar fins a l'equip de govern, encara que no hi ha cap acord concret». A més Silva assegurà «que es necessitarà un altre soci per arribar a la batlia» i encara s'han de reunir amb el grup polític del PP.

La diferència més gran per formar govern amb EU-EV es troba amb les discrepàncies que hi ha a definir un model urbanístic. Encara que Silva reiterà que «es troben oberts a qualsevol possibilitat».

Per altra banda, el grup d'Unió Mallorquina amb el seu portaveu al capdavant, Rafel Gili, afirmà que «tenen una sensació positiva de les negociacions duites a terme en aquesta primera reunió i de moment no podem concretar res, però seguirem amb les negociacions». Així mateix Gili assegurà que «es tracta d'una primera ronda de reunions i seguirà amb una segona que permetrà aclarir els temes».

El líder de EU-EV Julen Adrian considerà molt positiva la reunió mantinguda però afirmà que «són ells els qui tenen la darrera paraula», referint-se als grups de UM i PSOE. Una primera opció per ells seria un pacte entre PSOE, UM i EU-EV, però encara queda pendent per aclarir-ho. El que no acceptarien seria un equip de govern amb el PP.

Adrian assegurà «que ningú vol governar amb minoria i que no pretenen la batlia de l'Ajuntament». A més digué «que dintre dels acords amb els altres grups hi ha temes importants com són la residència, les festes o l'organització però que no arriben a cap proposta que convengui a tots els grups en el tema urbanístic».

Les reunions seguiran demà entre UM i el PP i es preveu que dimarts es tornin a reunir els partits d'Unió Mallorquina, Partit Socialista i Esquerra Unida-Els Verds per arribar a futurs acords. Ara només mancarà saber quines seran les reivindicacions del grup del PP que representa Concepció Gil.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris