muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
14°

Incidents al camí públic des Fangar entre un grup de ciclistes i la propietat

Foren requerides dues patrulles de la Policia Local de Manacor i de la Nacional

88436

Els ciclistes botaren la barrera que han col·locat els propietaris.

Un acte reivindicatiu de la Plataforma Camins Públics de Manacor al camí d'Es Fangar acabà amb la presència de dues dotacions de la Policia Local de Manacor i del Cos Nacional de Policia.

Una trentena de ciclistes adscrits a la Plataforma es dirigien cap a la propietat d'Es Fangar per passar amb les seves bicicletes pel camí públic d'aquesta, ara barrat perquè els seus propietaris consideren que és privat arran d'una sentència del 1968, mentre que en el Catàleg de Camins Públics de l'Ajuntament de Manacor hi apareix com a públic i es reivindica aquesta catalogació.

Quan els ciclistes arribaren al pas tancat del sender, decidiren botar-ne la tanca tot i la presència del guàrdia de seguretat que els mirava d'aturar. En aquest moment, el vigilant començà a perseguir-los fins que, en un tram del camí, dos tractors els impediren el pas.

Com que no podien continuar, els responsables d'aquesta marxa reivindicativa requeriren la presència policíaca, perquè «el camí és públic i ningú no ens hi pot barrar el pas». D'aquesta manera, dues patrulles de la Policia Local i de la Nacional hi acudiren per mirar de posar pau entre els ciclistes i els empleats de la finca d'Es Fangar.

Així, quan els policies hi arribaren els representants de la possessió volien denunciar tots els manifestants per invasió de la propietat privada. Davant d'aquesta demanda, els agent intentaren anar amb bones «perquè aquest és un camí públic segons l'Ajuntament».

Els representants exigiren la documentació d'alguns dels manifestants, cosa que la Policia considerà innecessària perquè es trobaven en una via pública. Així, els portaveus dels amos d'Es Fangar prengueren nota del número de plaques dels policies en qüestió.

Després de molts d'intents, a la fi s'arribà a un acord entre les autoritats i els representants de la finca, per on els ciclistes pogueren continuar la seva marxa fins al puig d'Alenar.

La Policia Local recordà als empleats d'Es Fangar que «aquest no és el lloc per discutir la titularitat del camí: el que hem de fer és deixar-los passar i que els responsables pertinents prenguin les decisions oportunes sobre aquesta qüestió», cosa que no va agradar gens ni mica als empleats de la propietat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris