algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
17°

El centre de vacunació de malalties dels tròpics rep una allau d'usuaris

L'estiu és quan turistes i immigrants més viatgen a aquestes zones


El centre de vacunació de malalties tropicals de Sanitat Exterior està registrant les darreres setmanes una allau d'usuaris que en aquesta època parteixen de viatge a l'Àfrica, Amèrica i l'Àsia. En concret i segons la doctora Mercè Pasqual, «aquest mes juny han passat per aquí devers 300 persones. Això vol dir que alguns matins hem atès entre 15 i 20 usuaris. A més, amb cadascú hi estam entre 20 o 25 minuts per explicar-li quines mesures sanitàries ha de prendre al país que visiti».

Segons la doctora Pasqual, «durant l'estiu ve moltíssima gent. També per Pasqua i abans de Nadal. A més, cada vegada la gent viatja més a aquestes destinacions». Per atendre una allau així d'usuaris Sanitat Exterior tan sols disposa, com a equip bàsic, d'una metgessa i d'una infermera. Així i tot, Pasqual no arriba a definir la situació que viu el centre com a col·lapse, perquè és cert que «durant altres èpoques de l'any no vacunam tanta de gent».

El perfil dels usuaris del centre de Sanitat Exterior sol ser el d'un turista que viatja tant amb paquet com per lliure, si bé Pasqual assenyala que així mateix «hi ha molts d'immigrants que tornen als seus països per veure la família». Respecte d'aquest col·lectiu, la doctora indica que en el transcurs viatge s'exposa bastant al contagi, motiu pel qual convé que vagin immunitzats, sobretot perquè si quan tornen a les Balears desenvolupen cap malaltia tropical, després costa molt el tractament per curar-los. També hi ha un tercer col·lectiu que empra els serveis del nostre centre: el de treballadors desplaçats, com són els cooperants, directors d'hotels, empresaris i altres professionals. En tot cas, «són minoritaris», afirma Pasqual.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris