algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Palma lidera el creixement poblacional entre les ciutats de la Unió Europea

L'estudi, realitzat per l'Eurostat, no la fa destacar per cap altre tret demogràfic o de qualitat

Palma encapçala el rànquing de creixement demogràfic de la Unió Europea entre els anys 1996 i 2001, segons un estudi de l'Eurostat, la institució estadística de la Unió Europea.

Durant aquest període la capital balear ha crescut a un ritme del 2'6% anual, seguida de Pamplona (2'3%) i de Badajoz (2'2%). De fet, entre les deu ciutats europees que més increment poblacional experimenten cinc pertanyen a l'Estat espanyol.

En el pol contrari, entre les que tenen un creixement negatiu més accentuat s'hi situen Maribor (Eslovènia) i quatre localitats alemanyes: Halle an der Saale, Frankfurt, Schwerin i Magdeburg. L'èxode també és evident en alguns països de l'antiga òrbita soviètica, com Romania, i al nord d'Itàlia.

Palma no torna a destacar per cap dels indicadors analitzats en l'informe de l'Eurostat: total de població resident, índex de població, col·lectius per sobre dels 75 anys, gent per sobre dels 15 i nombre de places de cinema per cada mil habitants. Per realitzar l'estudi, l'Eurostat seleccionà 258 ciutats europees de més de 50.000 habitants pertanyents als 25 països de la Unió Europea més Bulgària i Romania.

Les localitats es triaren d'acord amb els instituts nacionals d'Estadística i són prou disperses, des del punt de vista geogràfic, per assegurar que la mostra és representativa. Els índex d'atur més elevats s'observen en tres ciutats polonoses: Suwalki, Nowy Sacz i Gorzow Wielkopolski. Les dues amb més població que té feina pertanyen als Països Baixos. En relació amb l'edat, destaquen per la seva població jove dos nuclis francesos d'ultramar (Cayenne i Saint Dennis) i també Derry, al Regne Unit.

L'envelliment afecta de manera particular Itàlia. Entre les deu ciutats europees amb més persones que passen els 75 anys hi trobam Trieste, Bolonya, Florència, Niça, Gènova, Ancona, Venècia i Cremona. En relació amb l'oferta d'oci, l'únic indicador presentat és el nombre de places de cinema per cada mil habitants. En el costat positiu s'hi situen Luxemburg, Poitiers, Lieja i Atenes; mentres que al costat negatiu hi trobam els municipis de Venècia i Reggio di Calàbria.

Els municipis amb més habitants són, per aquest ordre, Londres, París, Berlín, Madrid, Roma, Bucarest, Budapest, Hamburg, Varsòvia i Viena. L'estudi, Urban Audit, és una resposta de la Comissió Europea a la creixent demanda d'assessorament sobre la qualitat de vida a les ciutats, on viu una considerable proporció d'europeus.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris