muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Els oficialistes copen la gestora del PSM

Nanda Ramon presidirà la direcció transitòria, on Bàrbara Bujosa serà l'única renovadora

86836

Nanda Ramon, Serra Joan, Mascaró, Morell, Bujosa, Ferrà i Barceló integren la gestora del PSM.

J. TORRES. Palma.
Era la primera ocasió per mesurar forces després de la dimissió de l'Executiva del PSM i els «oficialistes» demostraren ahir, a l'assemblea de militants de Bunyola, un control perfecte de la situació. Sis dels set candidats que proposaven foren elegits per integrar la gestora -l'altre és renovador- que conduirà el partit fins al Congrés d'octubre i la cap de llista dels «Progressistes» a les darreres generals, Nanda Ramon, la presidirà.

Però en l'assemblea no tan sols es va elegir la gestora. El secretari general sortint, Mateu Morro, va aprofitar el seu discurs de comiat per advertir que el PSM «no pot estar pendent de grups de pressió» i avançà que el debat intern ha de ser «polític» i no «personal». El ja exsecretari general no esmentà de manera expressa els renovadors, però aquests entengueren el missatge i criticaren en privat que l'històric dirigent hagués dedicat bona part del seu discurs a qüestionar la seva actuació.

Morro va denunciar ambicions polítiques i voluntats de controlar el partit. I va explicar, en part, la seva renúncia per l'any de tensió que ha viscut el partit, amb moviments interns que acabaren amb un manifest signat per càrrecs renovadors que demanaven la dimissió en bloc de l'Executiva, com així succeí el 17 de juny passat. L'anàlisi dels nefasts resultats electorals obtinguts en les darreres convocatòries va passar ahir a un segon pla.

La intervenció de qui al llarg de 17 anys ha dirigit el PSM i les d'altres oficialistes foren considerades «dures» pels renovadors. Els dirigents d'aquest sector, Mateu Crespí, Bàrbara Bujosa, Jaume Sansó o Miquel Àngel Mas aprofitaren l'assemblea per explicar el seu projecte de «modernització» del discurs i per assenyalar que no han actuat per aconseguir «quota de poder».

Les paraules dels dirigents deixaren pas a l'elecció de la gestora a través d'un sistema de llista oberta. Amb tot, els oficialistes ja havien repartit entre els 296 militants desplaçats a Bunyola -una quarta part dels que té el partit- els set noms que integraven la seva candidatura. Nanda Ramon obtingué 187 vots, mentre que la darrera elegida i única representant del moviment «renovador», la consellera insular Bàrbara Bujosa, en va aconseguir 144.

Amb elles integren la gestora paritària l'exregidor de Palma i exconseller insular Biel Barceló (182 vots); la regidora de Binissalem, Tonina Ferrà (175 vots); la cap de llista a les europees i diputada, Joana Lluïsa Mascaró (171 vots); el regidor de Campanet, Francesc Morell (166 vots); i el militant vinculat a l'STEI, Sebastià Serra Joan (157 vots).

D'aquesta manera, en la direcció transitòria hi haurà tres membres de l'Executiva dimissionària: Joana Lluïsa Mascaró, Biel Barceló i Bàrbara Bujosa. Dels 16 candidats que al final es presentaren, els dos exponents de la «tercera via», Felip Esteva i Ponç Vaquer, obtingueren 98 i 87 vots de manera respectiva.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris