nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Voluntaris lingüístics informaran turistes sobre els Països Catalans

La Coordinadora d'Associacions per la Llengua es va constituir ahir


La Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) es va constituir ahir vespre formalment en assemblea, amb l'assistència de prop d'un centenar de persones. Aquesta nova organització, que ja existeix a Catalunya, es va presentar de manera oficial a les Balears el maig passt. L'entitat té entre els seus objectius revitalitzar la defensa del català com a llengua pròpia de les Balears i coordinar accions amb tots els Països Catalans. De fet, l'organització s'ha presentat amb el lema «Som un Poble, parlam català».

Més enllà de constituir l'entitat, a l'assemblea d'ahir també es va informar sobre les primeres propostes que es tiraran endavant. Així, una primera iniciativa que es va votar fou la d'«informar els turistes en els principals aeroports dels Països Catalans de la realitat del nostre poble, perquè la desconeixen de manera absoluta», en paraules de Joan Terrasa, un dels promotors de l'entitat. Aquesta acció, que es realitzaria amb material cedit per Freecatalonia, aniria acompanyada d'un document que es faria arribar a tots els consellers de Turisme.

La segona acció que es va presentar com a proposta va ser demanar de manera pública i davant les institucions que tots els mitjans públics de comunicació, com ara la futura televisió autonòmica IB3, siguin en català i que es pugui rebre el senyal del canal català 3/24. A més, es duran a terme altres accions que ja es realitzen a Catalunya, com l'organització de Culturaviva, un esdeveniment lúdic i cultural de periodicitat anual.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris