algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Renovadors, crítics i oficialistes del PSM arriben dividits a l'assemblea

Els militants decidiran avui qui conforma la gestora fins al congrés

Els tres sectors del PSM -renovadors, crítics i oficialistes- arribaran avui a l'assemblea de Bunyola sense cap proposta conjunta per triar la gestora que ha de dirigir el partit fins al congrés d'octubre. Els renovadors van convocar ahir a la seu del partit representants dels crítics i dels oficialistes per intentar apropar postures. Els dos primers sectors es van acostar però els darrers ni tan sols acudiren a la trobada.

El desacord entre sectors és tal que ni tan sols coincideixen en la fórmula per triar la gestora. Precisament aquest serà un dels primers punts que s'haurà de discutir a Bunyola. Els oficialistes aposten per una llista oberta mentre els crítics defensen que es mantengui la proposta de l'Executiva i es voti amb candiatures tancades.

En cas que s'opti per triar la gestora a través de llistes tancades, els crítics -amb Arnau Bisquerra, Felip Esteva o Ponç Vaquer- i els oficialistes -amb dirigents coneguts i altres- presentarien candidatura i els renovadors no. Si s'opta per llistes obertes, crítics i renovadors podrien donar suport a candidats «independents» -que no s'hagin postulat per cap dels sectors- als quals ja haurien demanat que es presentin. En cap cas, renovadors i crítics votarien candidats clarament lligats al sector oficialista.

Per la seva banda, dirigents oficialistes es van reunir ahir vespre per tancar la seva candidatura, davant la possibilitat que s'acabi elegint la gestora amb llistes tancades. Segons un dels membres d'aquest sector, dirigents com Biel Vicens, Antoni Alorda, Joana Lluïsa Mascaró, Nanda Ramon, Jaume Garau, Miquel Àngel Maria o Biel Barceló podrien integrar aquesta proposta -amb altres militants més desconeguts- o formar part de la llista oberta, si finalment s'opta per aquest sistema d'elecció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris