algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

La Creu Roja prepara un programa per ajudar tres-cents toxicòmans

L'objectiu és assistir les persones sense accés a cap servei social


La Creu Roja de les Balears posarà en marxà un programa per millorar la situació de 300 drogodependents «invisibles», persones que no tenen accés a cap recurs social. La població destinatària serà el col·lectiu de toxicòmans de Palma, inclòs el grup de les treballadores del sexe. Un dels objectius principals d'aquesta iniciativa, coneguda amb el nom de Bolla de neu, és oferir formació a 53 drogodependents quant a diversos aspectes de prevenció o sanitaris relacionats amb el món de les drogues, la sexualitat segura i els diferents recursos socials existents.

La finalitat és que aquestes persones es converteixin en agents de salut, i aprofitar que tenen un contacte de confiança amb els drogodependents per ajudar-los a reduir les conseqüències negatives de la seva addicció. Un altre dels objectius de Bolla de neu és identificar i conèixer les zones on el consum de droga és més elevat per poder-hi intervenir. I també reduir el nombre de xeringues abandonades al carrer, fita que es pretén aconseguir fomentant la destrucció de les ja utilitzades a base de subministrar-ne d'altres que estiguin en bones condicions.

A més, amb aquesta iniciativa la Creu Roja vol millorar la situació econòmica dels agents de salut, pagant-los per la feina duita a terme. El projecte Bolla de neu es va desenvolupar per primera vegada entre el novembre del 2002 i el març del 2003 gràcies a una donació de 6.000 euros realitzada per la Fundació Caja Madrid. I l'èxit aconseguit en aquella experiència pilot animà l'entitat bancària a augmentar la subvenció a 22.800 euros per al programa del 2004.

Amb l'increment de la dotació econòmica de Caja Madrid, Bolla de neu podrà oferir novetats respecte de l'edició anterior: atendrà cent persones més, arribarà al col·lectiu de les treballadores del sexe i no se centrarà just en els consumidors d'heroïna i de cocaïna. Les Balears i Catalunya són les dues comunitats de l'Estat amb el nivell més alt de sida i on es detecten més injeccions d'heroïna.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris