algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

El Govern augmenta un 4'3% les taxes de matrícules universitàries

Els alumnes amb minusvalidesa superior o igual al 33% no pagaran

L'Executiu balear augmentarà el proper curs un 4'3% les taxes de les matrícules universitàries. El Consell de Govern va aprovar ahir el decret pel qual es fixen els preus per a la prestació de serveis acadèmics universitaris per al curs 2004-2005.

Com a resultat d'apujar els preus segons la taxa de variació interanual de l'IPC a la Comunitat autònoma, s'aplica un increment d'un 4'3% per a les primeres matrícules i un petit augment percentual per a les segones, tercers i quartes matrícules.

El decret aprovat ahir també incorpora més modificacions respecte del curs passat. S'ha diminuït la quantitat mínima de crèdits de què s'han de matricular els alumnes que inicien els estudis universitaris. Del mínim exigit de 48 crèdits es passa a un mínim de 36. Així, tendran una mitjana de 18 crèdits per semestre, la qual cosa equival a tres hores de classe quatre dies per setmana. Els alumnes que iniciïn els estudis i que tenguin la consideració d'esportistes d'alt nivell poden matricular-se només del 50% dels crèdits mínims.

Els alumnes que presenten un grau de minusvalidesa igual o superior al 33% no hauran de pagar el cost total de les primeres matrícules i obtendran bonificacions en la resta. La darrera novetat que introdueix el decret és l'augment del nombre de crèdits del Certificat d'Aptitud Pedagògica (CAP).

Per altra banda, el Govern va aprovar la creació de dos centres educatius, a Calvià el Col·legi Públic de Son Caliu i a Santa Eulària des Riu el Col·legi Públic S'Olivera. El centre de Calvià tendrà sis unitats de primer cicle d'infantil, sis unitats de segon cicle d'infantil i 12 unitats de primària. Comptarà amb dos edificis independents, un d'educació infantil i l'altre de primària, amb 12 aules cadascun i connectats per una entrada comuna. Finalment, l'Executiu va donar el vistiplau als nous estudis de formació professional destinats a activitats esportives en el medi natural.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris