algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

Blasco diu que l'oferta no reglada suposa un gran forat per a Balears

El rector de la UIB culpà els ajuntaments de permissivitat i tolerància

El rector de la UIB, Avel·lí Blasco, carregà ahir contra els responsables municipals de les Illes per la seva «permissivitat i tolerància» urbanística que, en els darrers 40 anys, ha provocat un «creixement insuportable dels allotjaments clandestins». Blasco culpà els responsables municipals del creixement de l'oferta no reglada, la qual representa «un gran forat» per les Balears.

A la seva ponència d'obertura de les IV Jornades d'Excel·lència Turística, dedicades enguany a la importància dels municipi en el desenvolupament de la qualitat en el sector turístic, Avel·lí Blasco destacà els «errors» d'ordenació territorial comesos a les últimes quatre dàcades i que a l'actualitat afecten seriosament el model de Balears. Quant als «allotjaments clandestins» o oferta no reglada, el rector de la UIB criticà la tardana aplicació, a finals dels 90, de la legislació que havia de controlar aquest tipus d'oferta.

«El resultat final l'estam patint ara i és la irreversibilitat dels errors comesos en el passat, els quals són ben visibles a la primera línia del litoral balear», afirmà Blasco, qui assenyalà com a sortida la necessitat de «rebaixar densitats edificatòries, d'establir uns estàndards de màxims i mínims i d'homogenitzar les tipologies dels edificis». El rector de la UIB alertà que «o regulam l'oferta residencial i la no reglada o tot això repercutirà greument sobre l'ocupació hotelera».

Més enllà de la manca de previsió territorial i de l'escassa voluntat política de fer complir la normativa urbanística, el director general d'Ordenació Turística convidà els ajuntaments a fer una aposta per la qualitat de l'entorn, del servei i del producte. Tot i que afirmà que «no hem de fer dogmatisme de la qualitat, hem de ser conscients que és qüestió de supervivència». Aloy presidí l'obertura de la jornada organitzada per l'Institut de Qualitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris