algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Huguet destaca un «rècord absolut» d'ocupats, amb 442.731 persones

El conseller de Treball admet que la creació d'ocupació no pot absorbir tota la demanda

El conseller de Treball, Cristòfol Huguet, va destacar ahir que, tot i l'augment de l'atur, el passat juny es va assolir a les Balears el «rècord absolut» d'ocupació, amb 442.731 persones amb feina. El responsable autonòmic va advertir que les xifres revelen una «situació orientada de manera molt optimista» i va vaticinar que aquest juliol es marcarà un nou rècord d'ocupació -el darrer era de juliol de l'any passat-, coincidint amb la temporada turística.

Després del Consell de Govern, el titular de Treball va comparèixer per valorar les dades d'ocupació del mes de juny, que revelen 1.411 aturats més que el mateix mes de l'any passat. El conseller va destacar que l'increment de la població activa (ocupada i aturada) en 6.250 persones respecte del juny de 2003 demostraria l'«atractiu de la Comunitat» per a la gent que cerca feina; però també va reconèixer que el mercat laboral de les Illes no pot absorbir tota la demanda.

«Hi ha un augment de l'atur no per la pèrdua de llocs de treball sinó perquè la població activa augmenta». El conseller comparà els 1.411 aturats més d'aquest juny respecte de l'anterior, amb els 2.725 més del juny passat respecte d'aquesta època de 2002, i va acabar sentenciant que s'està trencant una tendència «negativa» d'increment de l'atur iniciada l'any 2001.

El responsable de Treball va atribuir aquesta «situació positiva» al «clima de confiança» entre els empresaris i els treballadors que hauria generat la iniciativa pública. Segons Huguet, amb una orientació «vàlida» dels recursos públics per crear les infraestructures i serveis necessaris, el Govern hauria propiciat que la comunitat prosperi.

Per altra banda, el conseller també va valorar les queixes dels sindicats per la possibilitat que una reconversió d'hotels en habitatges provoqui la pèrdua de llocs de treball. Huguet va compartir amb sindicats i patronal la «necessitat que no es facin reconversions d'activitats productives que no contemplin sortides per a les plantilles laborals».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris