algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

L'atur creix un 6'8% el juny a Balears, tot i haver començat la temporada alta

Tots els sindicats reclamen mesures urgents per combatre la «crisi» de l'ocupació

L'atur a les Balears registrà per juny un nou creixement del 6'8% respecte del mateix mes de 2003. Dit d'una altra manera, 1.411 persones perderen el seu lloc de feina en els darrers dotze mesos a les Illes. Mentrestant, al conjunt de l'Estat les dades de l'Inem apunten en una altra direcció. El nombre de persones desocupades baixà amb 25.462, fet que suposà un descens de l'1'6%.

Les dades fetes públiques ahir han alertat el conjunt d'agents socials de l'Arxipèlag, llevat de la patronal Caeb. El seu president, Josep Oliver, assenyalà que «el mercat laboral s'ha vist superat per l'increment de població i no pot satisfer tota la demanda que se li planteja». Tot i això, reconegué «la fortalesa d'un mercat laboral que en un moment d'alantiment de l'economia encara és capaç de generar ocupació».

Per la seva banda, el secretari d'Acció Sindical d'UGT, Manuel Pelarda, assenyalà la situació «preocupant i escassament dinàmica» del mercat laboral de l'Arxipèlag, la qual exigeix «mesures serioses» del Govern per «corregir els desequilibris existents». En termes semblants s'expressà Júlia Sánchez, responsable de Comunicació de CCOO. Sánchez considerà necessari que l'Executiu, els patronals i els sindicats acordin «mesures urgents per desestacionalitzar i impulsar l'economia balear, a més d'afrontar la 'crisi' de l'ocupació». La resposable de Comissions qualificà de «molt preocupant» la dada de creixement de l'atur durant el mes de juny.

Així mateix, el secretari general d'USO, Rafael Pons declarà que «les xifres de l'Inem reflecteixen un estancament de l'actual model turístic, que necessita reconvertir, diversificar i promoure una imatge de mercat de qualitat». Si bé l'evolució interanual de l'atur n'ofereix un registre negatiu, amb l'increment del 6'8%, convé destacar que de maig a juny va baixar un 4'11% i que en un any el nombre d'afiliats a la Seguretat Social ha pujat un 1%.

El nombre de desocupats registrat a l'Inem de les Balears baixà per juny amb 949 persones en relació amb el mes anterior. Així, el total d'aturats a les Illes se situà en 22,137, el 5'22% de la població activa. Així mateix, s'ha de remarcar que de mes a mes tots els sectors abaixaren l'atur.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris