muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

La Cambra admet la «sensació» de crisi a l'entorn empresarial

L'entitat afirma que l'economia de les Illes travessa una fase d'atonia preocupant

99146

Miquel Lladó va presentar l'estudi sobre clima empresarial.

La Cambra de Comerç admet ara l'existència d'una «sensació» de crisi a l'entorn empresarial de les Balears i, alhora, afirma que l'economia de les Illes es troba en una situació d'atonia. De fet, les previsions de l'entitat sobre l'evolució del PIB per a aquest exercici se situen al voltant del 0'9%. Una conjuntura d'alentiment econòmic i de desacceleració en alguns sectors que «comença a ser preocupant».

El president de la Cambra de Comerç de Mallorca i les Pitiüses, Miquel Lladó, i el cap del departament d'estudis econòmics de l'entitat, Esteve Bardolet, presentaren ahir els resultats d'una enquesta sobre la previsió de xifres de negocis, ocupació, inversions i clima empresarial a les Balears el 2004. Les dades reflecteixen l'optimisme escàs dels agents econòmics a final de l'any passat, tot i que «tal com van les coses, a hores d'ara els resultats podrien ser encara pitjors», assegurà Bardolet.

L'estudi esmentat, realitzat pel Consell Superior de Cambres, revela que només un 35% dels empresaris illencs esperen millorar enguany les xifres de negoci, mentre que en el conjunt de l'Estat és del 62%, i del 30% a la Unió Europea. Quant al creixement de l'ocupació, els més optimistes representen un 13% a les Illes, enfront d'un 30% a l'Estat i un 2% a la UE.

La dada més trista, en tot cas, correspon a les previsions d'inversió per al 2004. Només un 9% dels empresaris de l'Arxipèlag hi mantenen una certa confiança, mentre que a l'Estat la xifra augmenta fins un 27% i a la UE és del 6%. Quant a la previsió de millora del negoci el 2004, les Balears n'ocupen el darrer lloc.

El president de la Cambra de Comerç assenyalà la preocupació de tots els sectors per la situació actual d'«alentiment i desacceleració». Per aquest motiu, Lladó anuncià la reactivació del pla estratègic de la institució per donar un nou impuls al creixement de l'economia a través de la «cogestió dels aeroports, l'ampliació del port i la millora de la xarxa viària».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris