muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

França i Bèlgica, commocionades pels deu assassinats del guarda forestal

Comença la recerca dels cadàvers al castell de Soutou, que fou propietat de Fourniret

Les confessions del francès Michel Fourniret han mobilitzat a la justícia gal·la, que ahir reobrí dos vells casos de desaparició de menors les morts de la qual reivindica el pressumpte assassí en sèrie que fou detingut a Bèlgica. A més, agents de la policia francesa i belga preparen l'inici de la recerca dels cadàvers de dues de les seves víctimes al castell de Sautou (el nord-est francès), on el sospitós digué haver-los-hi enterrats.

Segons l'emissora «France Info», Fourniret hauria acceptat el seu trasllat a França per assistir a la recerca de les restes. Fourniret, al qual s'ha batejat com el «Dutroux francès», amb referència al pederasta belga Marc Dutroux recentment condemnat, ha admès en els dos últims dies haver assassinat nou persones a França i Bèlgica, entre 1987 i 2001, majoritàriament menors i adolescents. La seva dona n'hi atribueix deu.

Les seves declaracions davant de la policia belga i francesa a Dinant (el sud de Bèlgica) han causat una gran commoció en ambdós països i reviscut el dolor de les famílies de les víctimes, els casos de les quals mai no arribaren a dilucidar-se. A França, les dues investigacions judicials reobertes ahir corresponen a la desaparició el 1987 d'Isabelle, de 17 anys, el cadàver de la qual mai no es trobà, i de Natacha de 13 anys, que aparegué morta el 1990 en una platja a prop de Nantes (el nord-oest).

La justícia gal·la podria a més obrir en les pròximes hores una altra investigació per segrests, violacions i assassinats, així com dictaminar el processament del sospitós, segons declarà el fiscal de Reims (el nord-est), Yves Charpenel, a mitjans locals. Una eventual troballa dels dos cossos esmentats per Fourniret al castell de Sautou, que va arribar a ser la seva propietat entre 1988 i 2000, podria a més fer avançar les indagacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris